Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel İktisadi İdari Bilimler Fakültesini Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel İktisadi İdari Bilimler Fakültesini Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel birim ziyaretlerine devam ediyor.  Göreve geldiği günden itibaren eğitim ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) incelemede bulundu.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i İİBF Dekanı Prof. Dr. Fikret Dülger karşıladı. İİBF’nin yeni binasını gezen Prof. Dr. Tuncel kuruluş ve eğitim çalışmaları hakkında Prof. Dr. Dülger’den bilgi aldı.

 

Prof. Dr. Dülger: “ÇÜ İİBF Akdeniz Bölgesinin İlk Yükseköğrenim Kurumu Olma Özelliğini Taşıyor.”

Dekan Prof. Dr. ÇÜ İİBF’nin Akdeniz Bölgesi’nin ilk yükseköğrenim kurumu olma özelliği ile 1967 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak öğretim faaliyetlerine başladığını belirtti. ÇÜ İİBF’nin bugüne kadar 21.443 mezun verdiğini belirten Prof. Dr. Dülger İktisat, İşletme, Ekonometri, Maliye ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinin 13 programında (Normal ve İkinci Öğretim) 6.728 kayıtlı öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü söyledi. Fakültenin Türkçe-İngilizce programlara sahip bölümlerince, Lisansüstü kapsamda da tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarında yaklaşık 769 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verildiğini açıklayan Prof. Dr. Dülger, bugüne kadar bu alanlarda toplam 4.330 diploma verildiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Sanayi Başta Olmak Üzere Üniversitenin İş Dünyasıyla İşbirliğini Çok Önemsiyoruz”

ÇÜ İİBF’nin akademik ve idari personeliyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tek tek tanışarak, “Sanayi başta olmak üzere üniversitenin iş dünyasıyla işbirliğini çok önemsiyoruz.” dedi. Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamında da önemli çalışmalar ve yabancı üniversitelerle işbirliklerinin artması yönünde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Fakültenin Yeni ve Eski Binasında İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel daha sonra ÇÜ İİBF Dekanı ve Bölüm Başkanları ile birlikte yeni yapılan fakülte binası ve derslikleri gezdi. Eşsiz göl manzarasında çekilen anı fotoğrafıyla buradaki ziyaret sona erdi. Rektör Prof. Tuncel daha sonra da, halen kullanılır durumda olan eski fakülte binasında da incelemelerde bulundu.