Kampus

...

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e nezaket ziyaretleri devam ediyor. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaret etti. Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde haberleşme özgürlüğünün son derece önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Gazetecilere saygımız sonsuz. Toplumda gerçekten çok önemli bir görevi üstleniyorsunuz. Emeklerinize sağlık” dedi.

Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarete ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurlu Üyeleri ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan katıldı. 

Esendemir: ”Covid- 19 Nedeniyle Sahada Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanları Görev Şehidi İlan Edilmeli”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir görevine yeni atanan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e başarıları dileklerinde bulunarak, Çukurova Üniversitesinin basın yayın organları aracılığıyla en iyi şekilde tanıtılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti. Çukurova Üniversitesinin dünya ve ülke sırlamasında büyük bir marka değeri olduğuna dikkat çeken Esendemir, göreve yeni başlayan Prof. Dr. Tuncel ve rektör yardımcılarına çalışmalarında başarılar diledi.

Covid 19 Tedbirleri ile ilgili olarak sağlık çalışanlarının özverili çalışmasını gazeteciler olarak kamuoyuna duyurduklarını belirten Esendemir, görevi esnasında salgına yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının görev şehidi olarak değerlendirilmesi ve bu kapsamda ilgili mercilerce gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. 

Medyanın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, "Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü, haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir.” dedi. 

Prof. Dr. Tuncel: “İsrafı Azaltacak Tedbirler Almaya Çalışıyoruz.”

Prof. Dr. Tuncel, Üniversitede öncelikle israfı azaltacak tedbirler almaya çalışacaklarını söyledi. Çukurova Üniversitesini dünyada daha çok tanınan bir üniversite yapmak istediklerini kaydeden Prof. Dr. Tuncel, “Tüm fakültelerimizi tek tek ele alıp, dünya çapında bir üniversite yapma yolunda adımlar atacağız.“ diye konuştu.

Prof. Dr. Tuncel ziyarette “Bu ülkenin geleceği bilime ve eğitime bağlı, Üniversitemizi dünya çapında tanıtmak için sizlerin desteğine çok ihtiyacımız olacak.“ ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Tuncel, ziyaret sırasında bir gazetecinin “Amerikan modeli mi getireceksiniz?” sorusu üzerine “Mali alanda, yani karlılık ve israfı engellemek adına Amerikan modelini getirmek isterim. İsraftan, gereksiz harcamalardan kaçınmak için çeşitli projelerimiz var.” dedi. 

“Öğrenci ve Çalışan Memnuniyetini Önemsiyoruz.”

Öğrenci ve çalışan memnuniyetine önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Tuncel, “Üniversitemizi dünyada önemli bir üniversite haline getirmek, dünya sıralamasındaki yerini daha da yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bunun birinci şartının da öğrenci ve çalışan memnuniyeti olduğunun farkındayız ve bu temel üzerinde yönetim modelimizi oluşturduk. Ayrıca yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci değişimini artırmayı hedefliyoruz. Bu hem öğrencilerimiz hem de üniversitemiz açısından çok önemli. Ancak şu anda Covid 19 buna engel oluyor.” şeklinde konuştu. 

Bir soru üzerine Balcalı Hastanesi’nin Çukurova Üniversitesinin vitrini olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tuncel, “Hastaların son derece güvenle geldikleri, müşteri hizmetleri dediğimiz kısmının daha da gelişmesi, insanların daha da memnun kalması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.