Kampus

...

Çukurova Üniversitesinden “Gönülden Yüzlere” Projesi…

Çukurova Üniversitesinden “Gönülden Yüzlere” Projesi…

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Çukurova Üniversitesi Teknokent, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Huzurevleri Kadın Konuk Evleri ve Çocuk Evleri sakinleri için 1.250 adet % 100 pamuklu kumaştan çift katlı maske üretildi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, ATO Başkanı Atila Menevşe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatih Ataşlı ve Müdür yardımcısı Ahmet Sezen, Seyhan Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mustafa Metin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Deniz Abik, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak, UNDP Adana temsilcisi İbrahim Toraman, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mine Ceranoğlu ve Arş. Gör. Hale Yılmaz, Adana Ticaret Odası Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi elemanlarından Hatice Kucak, kurum müdürleri ve çocuk evleri sakinlerinin katıldığı törenle maskeler, ilgili kurumlara dağıtılmak üzere teslim edildi. Covid-19 kapsamında alınan önlemlere dikkat edilerek gerçekleştirilen ziyarette Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatih Ataşlı, Seyhan Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mustafa Metin katılımcılara kurum ve kuruluşları hakkında bilgi aktardı.

 

1.250 Adet Pamuklu Kumaştan Çift Katlı Maske Üretimi Yapıldı

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Deniz Abik, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’dan korunmak için maske takmanın önemli olduğunu ve maske ile solunum yolu hastalıklarının yayılmasını sınırlandırabildiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Adana Ticaret Odası, Çukurova Üniversitesi Teknokent, UNDP işbirliği ile gönüllülük esasına dayanarak yaklaşık 1.250 adet bez maske üretimi yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Abik, Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; Huzurevlerine, Kadın Konuk Evlerine ve Çocuk Evlerine olmak üzere on dört ayrı kuruma dikim yaptıklarını söyledi.

 

Maskeler Teknokent Atölyesinde Hijyen Kuralları Çerçevesinde Üretildi

Maskelerin üretimi için Adana Ticaret Odası’na bağlı gönüllü Tekstil firmalarından pamuklu kumaş; tuhafiyecilerden maske lastiği temin edildiğini belirten Prof. Dr. A. Deniz Abik, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’ndeki gönüllü öğretim elemanlarının Çukurova Üniversitesi Teknokent’te bulunan tasarım atölyelerinde maske üretimini hijyen kuralları ve sosyal mesafeye dikkat ederek ürettiklerini anlattı.

Proje hakkında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Abik konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Maske üretimine Çukurova Üniversitesi Teknokent’te çalışan personel de gönüllü olarak büyük destek vermiştir. Maskede kullanılan kumaşlar, dikilmeden önce 60C°’de yıkanmıştır. Çift kat tasarlanan maskelerin üst kumaşı desenli, alt kumaşı ise ham beyaz pamuklu kumaştan dikilmiştir. Maskeler; çocukların (3-6 Yaş, 7-12 Yaş, 13-18 Yaş), kadınların ve erkeklerin anatomik olarak yüz yapılarına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Dikimi tamamlanan maskeler, tek tek şeffaf poşetlere yerleştirilmiş, kurumların ihtiyacına göre paketlenerek teslim edilmiştir. Ayrıca bu projemiz, bir ön çalışmadır ve pek çok farklı sosyal sorumluluk proje ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak da, Teknokent bünyesinde yer alan Adana Girişimcilik Merkezi’nde grafik, animasyon, oyun gibi dijital yaratıcı sektörlerde kendini geliştirmek isteyen gençlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek onları merkeze davet etti.

ATO Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğinde yürütülmekte olan projelerle ilgili bilgi vererek, bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerine ATO olarak katkı sunmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Menevşe, tüm dünyayı saran Covid-19 virüsünden korunmak için maske takmanın öneminin artık su götürmez bir gerçek olduğunu belirterek, “Bu gerçeklikten yola çıkarak, Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi’mizde hayata geçirilen bu sosyal sorumluluk projesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Menevşe, ATO üyesi tekstilcilerin gönüllü olarak bu projeye destek verdiklerini, maske üretimi için ihtiyaç duyulan tüm malzemeyi ücretsiz olarak temin ettiklerini belirterek, “Projenin destekçisi olan tüm firmalarımızı yürekten kutluyorum’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise projede katkı ve emeği olanlara teşekkür ederek, yeni projelerin devam etmesi temennisinde bulundu. Covid-19 salgınına yönelik herkesin dikkatli olmasının ve gerekli önlemlere uymasının kaçınılmaz olduğunu belirten Prof. Dr. Tuncel, kent dinamikleri ile işbirliği içerisinde olarak projelere devam edeceklerini söyledi.