Kampus

...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Çukurova Üniversitesinde Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Çukurova Üniversitesinde Anıldı

Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) düzenlediği ve sonuca ulaşamadığı hain darbe girişimin dördüncü yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde de anma töreni düzenlendi. Covid 19 salgını tedbirleri kapsamında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde, online olarak gerçekleştirildi.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar yönetiminde gerçekleştirilen anma program akışı https://www.cu.edu.tr/15temmuz web sitesi üzerinden duyuruldu. Anma etkinlikleri, 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraf ve film gösterimi sunumuyla başladı.

 

Prof. Dr. Kibar; “Şehitlerimizi Anıyoruz.” 

“Bundan tam dört yıl önce, 15 Temmuz Cuma gecesi her şeylerini geride bırakıp mücadeleye koşarak, milletimizin iradesi ve demokrasimiz için, vatanımız, bayrağımız, inançlarımız, özgürlüklerimiz, istiklal ve istikbalimiz için darbeci hainlere karşı çıplak elleri ve iman dolu göğüsleriyle karşı duran, gövdesini siper eden, meydan okuyan Aziz Milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diyen Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti;

“Bu Aziz Millet, üzerlerine ölüm kusan helikopterlere, bomba yağdıran uçaklara aldırmadan, dünyaya örnek olacak bu destansı direnişi göstermiştir. Kökeni, kimliği ve mensubiyeti ne olursa olsun tüm vatan evlatları omuz omuza vererek tarihin akışını bir kez daha değiştirmişlerdir. Ülkemizi karanlığa boğmak isteyen dahili ve harici düşmanlar, 15 Temmuz gecesi halkımızın verdiği destansı mücadele karşısında hain emellerine ulaşamamışlardır. Milletimizin cesaretini, vatan sevgisini hesaba katmayan bu hainlerin uğradığı akıbet, ülkemiz için çirkin emeller besleyen düşmanlara da bir mesaj olmuştur. Yine aynı vatan evlatları, darbecilerin doğrulttukları silahların karşısında dimdik durarak, sadece bir darbe girişimi ve bir katliamı engellemenin çok ötesinde, tarih boyunca canıyla, kanıyla bedeller ödeyerek vatanımız olmuş bu coğrafyanın egemenliğinin hastalıklı ve gayrı milli güç odaklarına devredilmesini engelleyerek, bu cennet vatanın sahipsiz olmadığını bir kez daha cümle aleme göstermiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımızı saygı ve şükranla selamlıyorum. Kendisinin o gece ortaya koyduğu güçlü irade ve yönlendirme ile Aziz milletimizin cesur direnişi, şükürler olsun ki ülkemizi o karanlık gecenin aydınlık sabahına selametle çıkardı. Bu kapsamda Covid 19 illetine rağmen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü Akademik-İdari personel ve üniversitemiz öğrencileri arasında farkındalık oluşturmak adına aldığımız tedbirlerle online panel, konferans ve etkinliklerle anıyoruz. Güçlü iradesiyle bu büyük badirenin atlatılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha saygılarımızı ve bu dönemde göstermiş olduğu liderliği dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü gönülden kutluyorum.”

 

“15 Temmuz İhaneti” Paneli

16 Temmuz günü saat: 10’da İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş,  Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili, Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay online olarak “15 Temmuz İhaneti” paneli düzenleyerek izleyicilerle buluştu.

 

“15 Temmuz’un Sebep ve Sonuçları” Konferansı

16 Temmuz Perşembe günü saat 14:00’de ise İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuzun Sebep ve Sonuçları” konferansı canlı yayınla izleyicilere sunuldu.

 

“15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsüne Giden Yol” Çalıştayı

Online panel ve konferansların yanı sıra 16 Temmuz Perşembe günü saat 14’de İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Nesibe Eesen Ateş ve Arş. Gör. Merve Koyuncu’nun yönetiminde  “15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsüne Giden Yol” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

 

“15 Temmuz Bir Daha Yaşanmasın” Paneli

17 Temmuz Cuma günü 14:00’de ise İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz ve Doç. Dr. Tuna Tunagöz’un konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Bir Daha Yaşanmasın” konulu panel düzenlendi.