Kampus

...

Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde, bölgedeki 22 üniversitenin ortaklığında 16-17 Nisan 2020 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı (DABKAF’20) hazırlıkları kapsamında 22 paydaş üniversitenin rektör yardımcıları ve kariyer merkezi sorumluları bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

 

Çukurova Üniversitesi Senato Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında gerçekleşen toplantıya paydaş üniversitelerin temsilcileriyle birlikte, Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Fuar Düzenleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Prof. Dr. Şeref Erdoğan (Rektör Yardımcısı), Doç. Dr. Oğuzhan KIRDÖK (KAPAUM Müdürü), Prof. Dr. Azmi Yalçın (KAPAUM Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Selçuk Çolak (TTO Koordinatörü), Prof. Dr. Sedat Uçar (Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi.), Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu (SEM Müdürü) Songül Yoltay (Öğrenci Faaliyetleri Birim Sorumlusu) ve Öğr. Gör. Hacı Arif Doğanülkü (KAPAUM Kariyer Danışmanı) katıldı.

 

Doç. Dr. Kırdök: “DABKAF Kapsamındaki Tüm Etkinlikler Ücretsiz.”

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı Koordinatörü Kariyer Merkez Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök, fuar düzenleme süreci ve planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kırdök, “Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde düzenlenen, her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzden fazla firmanın yer alacağı bu kapsamlı fuarda aynı zamanda ÇÜ Kongre Merkezi’nde bulunan salonlarda etkinliğe katılan firmalar tarafından eğitimler düzenlenecek. Eğitimlerin yanı sıra mezunlar ve mezun adayları için iş imkânı, öğrenimi devam eden öğrenciler için staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturulacak. Etkinliğe 22 üniversiteden toplam 15.000’den fazla öğrencinin katılacağını öngörüyoruz. Öğrenciler ve mezunlar DABKAF kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerin tamamına ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilecek.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Kibar: “Cumhurbaşkanlığımız Himayelerinde Gerçekleşecek Fuara Ev Sahipliği Yapmaktan Onur Duyuyoruz.”

22 paydaş üniversitenin rektör yardımcıları ve kariyer merkezi sorumluları bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğu paydaş toplantısında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda her yıl düzenlenen bölgesel kariyer fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nın bu yıl Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde 16-17 Nisan 2020 tarihinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Öğrenci ve mezunlarımızın iş gücü piyasasıyla bir araya getirilmesini amaçlayan bu bölgesel kariyer fuarları sayesinde gençlerimizin henüz öğrencilikleri devam ederken, eğitim, ilgi, beklenti ve becerilerine uygun olarak kariyer yönelimlerini belirlemelerine ve ayrıca eğitim gördükleri bölgedeki iş ve staj olanaklarına ulaşmalarına imkân sağlanmış olacaktır.”

 

Paydaş Üniversiteler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Tarafından Belirlendi

“Bu yıl geçen yıldan farklı olarak, bölgelerdeki paydaş üniversiteler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından belirlenmiştir. Dolayısıyla, Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı için bölgemizde bulunan 22 üniversite, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından paydaş üniversite olarak önerilmiştir. Bugün burada siz paydaş Üniversitelerimizden gelen kariyerden sorumlu Rektör Yardımcıları ve Kariyer Merkezi yetkilileriyle hem üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı hakkında bilgi vermek, hem de bu fuar süreci hakkında sizlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istedik. Toplantımıza katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.”

 

Paydaş üniversitelerden gelen rektör yardımcısı ve kariyer merkez sorumlularının da görüş ve önerilerinin de alındığı toplantıdan sonra kongrenin yapılacağı Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’ne geçilerek yerinde incelemelerde bulunuldu.