Kampus

...

ÇÜ Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin Kapıları 4 Mevsim 12 Ay Ziyaretçilere Açık

ÇÜ Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin Kapıları 4 Mevsim 12 Ay Ziyaretçilere Açık

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampüs alanı içerisinde yaklaşık 200 dekarlık bir alanda kurulu bulunan ve Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerinin yer aldığı Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi bilim dünyası ve halka hizmet ediyor. Botanik Bahçesi bölgede yoğun ilgi görürken öğrenciler doğayı doğanın içinde öğreniyor.

 

Adananın subtropik iklime sahip olmasından dolayı kış aylarında kar yağışı ve uzun süren don olaylarının yaşanmaması, ÇÜ Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin her dönem yeşil ve canlı kalmasına neden olurken birçok vatandaş bahçeyi ziyaret ediyor.

 

Kış döneminde diğer botanik bahçeleri durgunluk dönemi geçirirken Çukurova Üniversitesine ait 200 dekarlık alan üzerine kurulu ÇÜ Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi 4 mevsim / 12 ay boyunca ziyarete açık tutuluyor. Her dönem ziyarete açık olan bahçe, farklı bitki türlerinin ziyaretçiler tarafından görülmesine olanak tanıyor.

 

5 Bin 400 Öğrenciye Doğa Eğitimi Verildi

Botanik Bahçesi hakkında bilgi veren merkez yönetimi şunları kaydetti;

“Bahçemiz sahip olduğu bu iklim avantajından ötürü Türkiye’deki botanik bahçeleri içerisinde en zengin Palmiye çeşitliliğine sahip bahçe olma özelliğindedir. Kışın donlardan çabucak etkilenen Palmiye türlerini kış boyunca bahçemizde her gezip görebilmeniz mümkün. Her mevsim ziyarete açık olan botanik bahçemizde, eğitim öğretim dönemi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen eğitim kapsamında, anasınıfından liseye kadar her yaş grubuna doğa eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimler kapsamında çocuklara doğa bilinci ve farkındalığı yaşayarak ve eğlenerek öğretiliyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde her haftanın iki günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere en az 30 kişilik 2’şer gruplar halinde yaptığımız eğitimlerde; 5,400 öğrenciye doğa eğitimi verildi.”

 

Çocuk Bahçıvanlar Projesi Devam Ediyor

“Her yıl yaptığımız çocuk bahçıvanlar projesi ile çocukların toprakla buluşmasını sağlayarak kendi dikimlerini yaptıkları, çapalayıp büyüttükleri bitkilerden hasat ettikleri mahsulleri toplamalarının mutluluğuna ortak oluyoruz. Bu yıl yine geçen yıl olduğu gibi Adana’da düzenlenen tiyatro festivali kapsamında gönüllü hocalarımız ve öğrencilerimizin hazırladığı yaratıcı dramlarla eğlenceli dakikalar yaşandı. Ayrıca TRT Çocuk ekibi bahçemizi ziyaret ederek öğrencilerle yapmış olduğumuz doğa eğitimlerinin çekimlerini yaptılar.”