Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Yönetimi Pozantı’daydı

Çukurova Üniversitesi Yönetimi Pozantı’daydı

Çukurova Üniversitesi Yönetimi Pozantı Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu. Merkez Balcalı kampüsü dışında kalan ilçe kampüslerinde bir dizi inceleme yapan Rektör Prof.

Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, aynı zamanda ilçenin kurmaylarını ziyaret etti.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar daha sonra Pozantı Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Pozantı Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (POZMER) Müdürlüğünde incelemelerde bulundu. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığında yapılan görüşmelerde Yerel yönetimler ile Üniversite işbirliğinin önemine vurgu yapılırken Yüksekokul ve POZMER’ in yörenin kalkınmasına sağladığı katkı vurgulandı ve projelerle ilgili yetkililerle görüşüldü.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar PMYO’da İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Üniversite kurumlarının Pozantı için önemine ve Rektörlüğün Bölgesel kalkınmaya hizmet misyonu çerçevesinde Yüksekokula yaptığı yatırımlara dikkat çekerek hizmetin gelecek yıllarda çok daha etkin şekilde artacağını ifade etti. Prof. Dr. Kibar, öğrencilerin özellikle barınma sorunlarının çözümüne ilişkin sonuç alıcı girişimler konusunda çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Prof. Dr. Tangolar: “ÇÜ Bölgenin Kalkınmasına Hizmet Ediyor.”

PMYO ve POZMER de yapılan incelemelerde, kurumlar için şimdiye kadar Üniversite ve Yerel Yönetimler tarafından verilen destekler ve yapılması gerekenler hakkında Rektör, Rektör Yardımcısı ve Kaymakam’a açıklamalarda bulunan PMYO Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar ise, çalışmaların Çukurova Üniversitesinin bölgenin kalkınmasına hizmet misyonu çerçevesinde örnek bir Yüksekokul Eğitimi ve Araştırma Merkezi oluşturma faaliyetlerinin süreceğini ifade etti.

Prof. Dr. Tangolar bölge üreticilerine güncel, pazar değeri daha yüksek ve daha kaliteli çeşitlerin kazandırılması amacıyla yeni bağ-bahçelerin kurulması çalışmaları kapsamında Merkez bünyesinde Mart 2019’da başlayan dikimlerin bu yıl itibariyle tamamlandığını ifade etti. Prof. Dr. tangolar açıklamasına şöyle devam etti:

“2019 yılı itibariyle yeni çeşitlerle 5 dekar Üzüm, 10 da Elma, 10 da Ceviz, 3 da Armut, 4 da Kiraz, 4 da şeftali- Nektarin, 2 da Ayva, 2 da Badem, 4 da Erik parseli tesisi ile yaklaşık 3500 adet yeni fidan dikimi gerçekleştirdik. Yeni ve eski bağ ve bahçe tesislerinden oluşan yaklaşık 135 da alanda damla sulama ve gübreleme yapılabilecek sulama sistemi kurulumu da sağlandı. Bu tesislerde bölgenin tarım ihtiyaçları ve sorunları doğrultusunda eğitim, araştırma ve yayım

faaliyetleri ile birlikte konferanslar, muhtelif çiftçi toplantıları düzenlenerek etkin yayım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine devam ediliyor.”