Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Yönetimi YÖK Burslusu Öğrenciler İle Buluştu

Çukurova Üniversitesi Yönetimi YÖK Burslusu Öğrenciler İle Buluştu

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yönetimi uluslararasılaşma misyonu kapsamında YÖK Burslusu yabancı öğrencilerle bir araya geldi. 

Çukurova Üniversitesi Diş İlişkiler Birimi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde; Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan Senato Toplantı Salonunda öğrencilerle görüştü. Diş İlişkiler yetkililerinden alınan bilgiye göre Çukurova Üniversitesinde dört farklı statüde uluslararası öğrenci bulunduğu; bunların kendi imkânlarıyla öğrenim görenler (ÇUÖS vb. sınav sonuçları ile), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) burslusu, YÖK burslusu ve Suriye’den yatay geçiş yapan öğrenciler olduğu bildirildi.

 

Çukurova Üniversitesinde 101 Farklı Ülkeden Toplam 2 Bin 176 Uluslararası Öğrenci Eğitim Görüyor

Çukurova Üniversitesinde 112 ön lisans, 1409 lisans ve 655 lisansüstü olmak üzere 101 farklı ülkeden toplam 2176 uluslararası öğrenci olduğunu hatırlatan Diş İlişkiler Birimi yetkilileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bangladeş ve Pakistan’dan 7 YÖK burslusu öğrenci, 2019-2020 eğitim öğretim yılında da 4’ü Uganda 2’si Sudan olmak üzere toplam 13 YÖK burslusu öğrencinin Çukurova Üniversitesine kayıt yaptırdığını söyledi.  

Senato Toplantı Salonunda yapılan görüşmede YÖK burslusu öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve bunların çözümleri üzerine görüşmeler yapıldığı bildirildi.