Bilim

Çukurova Üniversitesi yine Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri ilan edildi

Çukurova Üniversitesi yine  Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri ilan edildi

Center for World University Rankings (CWUR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Dünya genelinde 99 farklı ülkeden 20.000 üniversitenin değerlendirildiği listede Çukurova Üniversitesi ilk 1.000 üniversite içinde yer alıp Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesinden biri ilan edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa KİBAR, Çukurova Üniversitesi adının Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında anılması için aralıksız büyük özveri ile çalışan tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.

Üstü üste aldığı başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi güçlü akademik kadrosu, gelişmiş fiziki altyapı imkânları ve teknolojik donanımlarıyla başarılarına yenilerini ekleyerek yine Dünyanın En İyi Üniversiteleri listesindeki yerini aldı.

Listeye 10 Türk Üniversitesi girebildi

Eğitim ve araştırma sonuçlarını geliştirmek için hükümetlere ve üniversitelere politika önerileri, stratejik bilgiler ve danışmanlık hizmetleri sunan Center for World University Rankings tarafından gerçekleştirilen 2019 – 2020 En İyiler listesinde Çukurova Üniversitesi, dünyanın ve Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında gösterildi. Araştırma sonucuna göre Çukurova Üniversitesi, ilk 1.000 listesine girebilen en iyi 10 Türk üniversitesinden biri oldu. (https://cwur.org/2019-2020.php)

Sıralama 7 değerlendirme ölçütüyle belirlendi

Center for World University Rankings adlı kuruluş her yıl dünyadaki üniversiteleri belirli kriterlere göre gözden geçirip puan vererek sıralamaya tabi tutuyor. CWUR, söz konusu sıralamayı 7 faktöre puan vererek yapıyor: Eğitimin kalitesi (%25), mezunların iş bulma oranı (%25), öğretim kadrosunun kalitesi (%10), araştırma sayısı (%10), yüksek kalitede yayın sayısı (%10), dışarıdaki etki (%10) ve üniversitenin yayınladığı kitap ve makalelerden yapılan alıntı sayısı (%10). CWUR’un bu değerlendirmesi dünya çapında 99 ülkeye ait 20 bin üniversiteyi kapsıyor ve bu haliyle küresel olarak yapılmış en kapsamlı akademik değerlendirme niteliği taşıyor.

Rektör Prof. Dr. Kibar: “En büyük gücümüz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Center for World University Rankings tarafından hazırlanıp bugün yayınlanan ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ listesinde Çukurova Üniversitesinin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Kibar, "Çukurova Üniversitesinin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle ‘Dünyanın En İyi Üniversitesi’ listesine giren 10 Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum. En büyük gücümüz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz” dedi.

“Dünya üniversitesi olma hedefimizde kararlıyız”

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi adının Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında anılması için aralıksız büyük özveri ile çalışan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti. Çukurova Üniversitesinin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde kararlılıkla ilerlediğini vurgulayan Prof. Dr. Kibar, "Çukurova Üniversitesi daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.