Kampus

...

Çukurova Hukuk 87 Mezununu Törenle Uğurladı

Çukurova Hukuk 87 Mezununu Törenle Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını uğurladı. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayan genç hukukçular keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

ÇÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

 

Prof. Dr. Bilgili: “ÇÜ Hukuk Fakültesi’nin Mezun Sayısı 776’ya Ulaştı.”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet programında açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili yaptı. “Fakültemizde eğitim öğretim gören toplam 1205’e varan lisans öğrencilerimizden bugün 87′sini mezun vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Prof. Dr. Bilgili, “Böylece, 2007 yılında kurulan ve 8. dönem mezunlarını veren ÇÜ Hukuk Fakültesinin mezun sayısı 776’ya ulaşmış olmaktadır.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Bilgili şöyle devam etti;

“Kısa bir süre içinde lisans ve lisansüstü öğrencileriyle sayısını 1200’lere çıkaran Çukurova Hukuk Fakültesi, bölgemizin en kaliteli eğitimini vermek için bütün öğretim kadrosuyla yoğun bir mesai içindedir. Yeni bir fakülte olmasına rağmen gelişerek hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün dört yıllık uzun uğraş sonucunda geldiğimiz aşamada bu tablo, saygıdeğer hocalarımızın eseri olup, ne kadar gururlansalar azdır. Üstün gayretinden dolayı tüm hocalarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

 

“Adil Hukukçular Olun.”

Yeni mezunlara da seslenen Prof. Dr. Bilgili, “Bizler sizleri iyi bir hukukçu ve aynı zamanda dürüstlük ve namus gibi temel insanî değerlere sahip örnek bireyler olarak yetiştirmek için çaba gösterdik. Aldığınız bu eğitim ile her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize inanıyoruz. İyi bir hukukçu olmak ve adaletin bayrağını ülkemiz gönderinde dalgalandırmak için aldığınız eğitimi hayatınızın her anına yaymaya gayret gösteriniz. Her meslek gibi hukuk mesleğinde de başarı çok çalışmaya bağlıdır, mesleğinizin toplum hayatında ne derece önemli olduğunun farkında olarak kendinizi geliştirin, adil hukukçular olun.  Hepinizin yolu açık olsun.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Kibar: “2018 Adli Yargı Hakimlik-Savcılık Sınavında Fakültemiz Mezunları Yedinci Oldu.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, 2008-2009 akademik yılında 21 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan ÇÜ Hukuk Fakültesi öğrenci sayısının her yıl arttığına işaret ederek, bu eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısının 1.300’e yaklaştığını söyledi.

Lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri ile birlikte hızla büyüyen ve tercih edilen Fakültenin misyon olarak, modern hukuk bilgisine sahip, bilinçli ve yüksek karakterli hukukçular yetiştirmeyi hedeflediğini bildiren Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gururla belirtmeliyim ki, mezunlarımızın başarıları bizi son derece mutlu etmekte olup, geçmiş yıllarda olduğu gibi Adalet Bakanlığının 2018 yılı Adli Yargı Hakimlik-Savcılık sınavında fakültemiz mezunları Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri arasında yedinci olmuştur. Fakültemizde ayrıca özel hukuk alanında tezli ve tezsiz yüksek lisans programının yanında özel hukuk doktora programı da bulunmaktadır. Her geçen yıl lisansüstü eğitim amacıyla Fakültemize yapılan başvurular artmakta olup, lisansüstü programlardan mezun olan öğrencilerimizin sayısı 50’ye yaklaşmış durumdadır.”

 

 

“Bizim İçin Elde Edilebilecek En Büyük Ödül, Sizlerin Başarısı ve Mutluluğudur.”

“Sevgili Mezunlarımız, Hayatınıza bilgi üretiminin peşinden koşan, öğrenme isteğiyle dolu, toplumsal ve evrensel değerlere sahip çıkan, sorgulayan, araştıran, okuyan hukukçular olarak devam etmenizi diliyorum. Sizlerin mesleğinizi bilimsel, evrensel ve etik ilkelerle uyumlu bir şekilde görev ve sorumluluklarınızın öneminin farkında olarak yapmanızı temenni ediyorum. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Tüm mezunlarımızı, ailelerimizi ve öğretim elemanlarımızı yürekten kutluyor, geleceğimizin umudu olan hukukçularımızı sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz açık olsun…”

 

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Fakülte birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diploma ve plaketini takdim etti. Dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerinin protokol tarafından verilmesinin ardından bölüm akademisyenleri öğrencilere diplomalarını dağıtırken tören öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.