Kampus

...

700 Öğretmen Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Oldu

700 Öğretmen Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Oldu

700 Öğretmen Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Oldu

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi, eğitim ordusuna 700 öğretmen daha kazandırdı. 2018-2019 Eğitim öğretim yılını tamamlayan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Güzel Sanatlar Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Özel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi,  Temel Eğitim, Yabancı Diller Eğitimi ve Felsefe bölümü öğrencileri Açık Hava Amfi’de düzenlenen törenle mezun oldular.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Ahmet Doğanay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Fakülte birincisi Derya Gülnar’ın öğrenciler adına konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Ahmet Doğanay öğrencilere seslendi.

 

Prof. Dr. Doğanay: “Çukurova Üniversitesi Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Arasında.”

Prof. Dr. Doğanay, 12 programdan öğrenci mezun ettiklerini ifade ederek milli eğitim sistemine iyi ve nitelikli, mesleğine yetkin öğretmen adaylarını uğurladıklarını söyledi. Prof. Dr. Doğanay öğrencilere, saygın uluslararası sıralama kuruluşları tarafından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Çukurova Üniversitesi’nden mezun olduklarını hatırlatarak, “Bununla gurur duymalısınız. Aynı zamanda da bu özelliklere sahip bir üniversiteden mezun olmanın sizlere yükleyeceği sorumlulukların da bilincinde olmanızı bekliyoruz.” dedi.

 

Prof. Dr. Kibar: “700 Öğrenci Öğrenim Sürecini Tamamladı.”

2018-2019 eğitim öğretim yılında Eğitim Fakültesi’nden 700 öğrencinin öğrenim sürecini tamamlayarak mezun olmaya ve diplomalarını almaya hak kazandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, “Eğitim Fakültemiz açıldığı 1982 yılından bugüne çok sayıda mezun vererek Milli Eğitime ve eğitim sistemimize çok değerli öğretmenler kazandırmıştır. Günümüzde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok hızlı değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Değişen ve gelişen şartlara göre eğitim kurumlarının amaçlarında ve işlevlerindeki farklılaşmalar öğretmenlerin rollerinde de farklılıklara yol açmıştır.” dedi.

 

Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi yaş kütüğüne plakasını çakarak diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan aldı. Bölüm birincilerinin de diploma ve plaketlerini danışman akademisyenlerinden almasının ardından bölüm öğrencileri diplomalarını alarak dj müzik eşliğinde eğlendi. Diplomalarını alan öğretmen adayları keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.