Kampus

...

En iyiler Hep Çukurova Üniversiteli…

En iyiler Hep Çukurova Üniversiteli…

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursu ile Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Abdullahi Ali Said, Türkiye çapında en başarılı 20 öğrenciden biri seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarı belgesi verildi. Prof. Dr. Recep Yurtal’ın danışman hocalığını üstlendiği Somalili Abdullahi Ali Said, Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın’ Türkiye Bursları’ programıyla dünyanın dört bir yanından gelerek Türkiye’de eğitim alan uluslararası öğrenciler mezun oldu. YTB tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Uluslararası Mezuniyet Töreni’nin sekizincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda uluslararası öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, "Buradan Birleşmiş Milletler Salonu'nu andıran bu güzel kardeşlik tablosundan, dünyanın dört bir yanındaki gençlerimizi özellikle selamlıyorum." diyerek başladı. Erdoğan, Türkiye burslarıyla üniversitelerde halen öğrenim gören tüm uluslararası öğrencilere başarılar diledi.

 “2023 Hedefimiz 200 Bin Uluslararası Öğrenci.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye burslarına sadece bu yıl dünya genelinde yaklaşık 147 bin başvurunun olması, atılan hayırlı adımın dalga dalga büyüyerek amacına ulaştığını gösteriyor. Türkiye burslarına en çok başvurunun Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen, Irak, Somali, Myanmar gibi ciddi sıkıntılarla boğuşan yerlerden gelmesini programın asli gayesine ulaşmasının işareti olarak görüyorum. Ülkemizde halen kendi imkânlarıyla veya burslu olarak eğitim gören 182 ayrı ülkeden 150 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Ülkemizdeki üniversitelerden de uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal ihtiyaçlarını daha fazla karşılayacak şekilde kapasitelerini geliştirmeleri için gayret göstermelerini bekliyorum. Hedefimiz 2023'te uluslararası öğrenci sayımızı 200 bine çıkarmaktır. Dünyanın en kadim eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan bu toprakları inşallah yeniden en ön sıralara çıkaracağız. Üniversite sayımızı 76'dan 206'ya çıkarmakla, akademisyen sayımızı 70 binden 166 bine yükseltmekle bunun ilk adımlarını attık."

Türkiye’nin En Başarılı 20 Yabancı Öğrenciden Biri Çukurova Üniversiteli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra dereceye giren öğrencilere ödül ve mezuniyet belgelerini verdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı YTB bursu ile Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Abdullahi Ali Said, Türkiye çapında en başarılı 20 öğrenciden biri seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarı belgesi ve ödül verildi. Aile fotoğrafı çekilmesi sonrasında Erdoğan'ın, "Buyurun hayırlı olsun." sözlerinin ardından, öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.