Kampus

...

Sağlık Ordusuna Çukurova Üniversitesi’nden 530 Nefer Daha Katıldı

Sağlık Ordusuna Çukurova Üniversitesi’nden 530 Nefer Daha Katıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Abdi Sütcü Sağlık Meslek Yüksekokulu 2018-2019 mezunlarını Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, SMYO Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, dekan yardımcıları, akademisyenler, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını dönem birincisi Sevgi Kardaş yaptı.

 

Sütcü: “Yaptığımız Okul Örnek Olsun İsteriz”

Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yapımında büyük katkısı olan Abdioğluları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü öğrencilere hitap ederek, babası Abdi Sütcü‘nün hayatındaki başarılardan kesitler anlattı. “Bu memlekette soluk alıyoruz, bu memlekete borcumuzu ödemek zorundayız.” diyen Sütcü, Adana’da 1500 çalışanı ile verdikleri emekle Çukurova Üniversitesi’ne Abdi Sütcü SHMYO’yu yaptırarak örnek olmak istediklerini söyledi. Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Sütcü, öğrencilerin memlekete hizmet noktasında ellerinden geleni yapmalarını istedi.

 

Prof. Dr. Noyan: “Bugüne Kadar 5 Bin 500 Mezun Verdik”

Abdi Sütcü SHMYO Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan ise, bugüne kadar 5.500, bugün ise 530 mezun verdiklerini ifade ederek, yeni binalarında daha büyük bir ivme ile eğitime devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Boyan şunları kaydetti;

“Yüksekokulumuz bu akademik yılda öğrencilerimize mesleki yetkinlik kazandırırken onları hayata daha donanımlı ve daha güçlü hazırlayabilmek amacıyla çok sayıda bilimsel ve sosyal projeler yapmış, birçok başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerini başarıyla sürdürmesini sağlayan, onlara ekip ruhunu, paylaşmayı, dayanışmayı, topluma karşı görevlerini öğreten okulum öğretim elemanlarına ve bu süreçteki katkılarından dolayı idari personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen üniversitemiz fakültelerinin, yüksekokullarının ve rektörlüğe bağlı birimlerinin saygıdeğer öğretim elemanlarına, öğrencilerimizin eğitiminde önemli bir yer tutan staj ve klinik uygulama derslerinin etkin şekilde yapılmasında her tür imkânı sunan, bölgenin en büyük ve donanımlı hastanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliğine ve Diş Hekimliği Fakültesi yönetimine, öğrencilerimizin sahada daha donanımlı yetişmesi için tüm imkânlarını sunan Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 112 Başhekimliğine, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü nezdinde Adana Huzurevleri Müdürlüğü’ne teşekkürü bir borç bilirim. Öğrencilerimizin bilimin ve sosyalliğin iç içe geçtiği aktif kampus yaşamı olan modern bir üniversite ortamında eğitim almasını sağlayan üniversitemiz yönetimine desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım.”

 

Prof. Dr. Erdoğan: “Mezun Takip Sistemine Önem Verin”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Akademik bilginin yanında üniversiteli kimliği ile birçok sosyal ve sorumluluk projelerini gerçekleştiren SHMYO yönetimini ve öğrencilerini tebrik ederek mezuniyetlerini kutladı. Prof. Dr. Erdoğan öğrencilere seslenerek, mezun takip sistemine önem vermelerini belirterek bu sistem ile üniversiteye mezuniyetler İnin ardından da katkı koymalarını istedi. Çukurova Üniversitesi’nin iç ve diş paydaş toplantıları ile daha iyi ve kaliteli bir eğitim öğretim süreci sağlamayı hedeflediğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, yeni mezun öğrencilere üniversitenin kapılarının her daim açık olduğunu söyledi.

 

Bekir Sütcü, Derece Yapan 16 Öğrenciye Çek ve Hediye Takdim Etti

Açılış konuşmalarının ardından İlk ve Acil Yardım Anabilim Dalı Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi Gülay Halidi öğrencilere meslek yeminini ettirdi.  Yeminin ardından fakülte birincisi yaş kütüğüne adını çakarken Abdioğulları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü dereceye giren öğrencilere çek ve hediyeler takdim etti. Dereceye giren öğrencilerin diplomalarını almalarının ardından bölüm öğrencileri de diplomalarını bölüm öğretim elemanlarından alarak keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.