Kampus

...

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Mühendisi Ordusuna 140 Yeni Nefer Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Mühendisi Ordusuna 140 Yeni Nefer Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi, 2018-2109 Eğitim Öğretim yılını tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle uğurladı.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Dekan Prof. Dr. Bülent Torun, akademisyenler, TMMOB’a bağlı oda başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak fakülte birincisi Meryem Lafçı’nın açılış konuşmasının ardından TMMOB’a bağlı oda başkanları birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Torun: “Türkiye’de Her 6-7 Ziraat Mühendisinden Biri Çukurova Üniversiteli.”

Dekan Prof. Dr. Bülent Torun, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar 14.455 ziraat mühendisi yetiştirdiğini ifade ederek şunları kaydetti;

“Bugün final sınavlarından başarılı olmuş 140 arkadaşımızı daha ziraat mühendisi olarak mezun etmenin gururunu yaşamaktayız. Türkiye’de bulunan ziraat mühendisi sayısının 120 bine yaklaştığı bildirilmiştir. Bu istatistikler Türkiye’de her 6-7 ziraat mühendisinden birinin Çukurova Üniversiteli olduğunu göstermektedir. Türkiye’nin arazi varlığı ve tarım potansiyeli dikkate alındığında, yaklaşık 150-160 bin dolayında ziraat mühendisine gereksinim olduğu tahmin edilmektedir. Doğru bir planlama, doğru bir istihdam politikası ve doğru bir üretim stratejisiyle ziraat mühendisliğini daha önceki yıllarda olduğu gibi hak ettiği yerlere getirilmesi olasıdır.”

Prof. Dr. Kibar: “Dünya Üniversitesi Olma Hedefine Doğru Hızlı Adımlarla İlerliyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Türkiye’nin en önde gelen üniversiteleri arasında olan Çukurova Üniversitesinin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefine doğru hızlı adımlarla ilerlediğini vurguladı.

“Günümüzde Üniversitelerin sadece eğitim yapan ve bilimsel çalışmalar üreten bir kurumdan, toplumun temel sorunlarına çözümler geliştiren bir yapıya büründüğü göz ardı edilemez.” diyen Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kurulduğu ilk günlerinin heyecanını koruyarak kendisine verilen görevleri yerine getirmeye çalışmakta ve yetiştirdiği binlerce öğrencisiyle haklı olarak övünmektedir. Fakültemizin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de yapacağı çalışmalarla üniversitemizin saygınlığına saygınlık katmaya devam edeceğine gönülden inanıyorum.

Dört yıllık emeğin hasat günü olan bugün, öğrencilerimize çağdaş ve evrensel bilim ilkelerini benimseterek, mesleki bilgi yanında hayata hazırlanmalarında göstermiş oldukları emekler için değerli öğretim elemanlarımıza, fakültemizin idari ve teknik personeline tüm Çukurova Üniversitesi camiası adına teşekkür ediyorum.”

“Üniversiteler Mezunları İle Vardır… Üniversitenize ve Fakültenize Sahip Çıkın.”

Mezun öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Akademik kadroları ve araştırma-uygulama olanaklarını göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’nin en güçlü ve donanımlı Ziraat Fakültelerinden biri sayılan fakültemizden mezun olmanızdan dolayı kendinizi şanslı saymalısınız. Çukurova Üniversitesi mezunu olarak aldığınız diploma uluslararası alanda geçerli olan bir diplomadır. Burada geçirmiş olduğunuz yılların hayatınızdaki en mutlu dönem olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler mezunları ile vardır. Üniversitenize ve fakültenize sahip çıkınız. Üniversitenizle, Fakültenizle ve Bölümünüzle gurur duyunuz ve bağlarınızı koparmayınız. Akıl ve bilimin göstergesinde, temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan birer Ziraat Mühendisi olarak, bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyor, mezuniyetinizi kutluyorum. Yolunuz açık olsun…” şeklinde konuştu.

Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldular.

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Halk Müziği Topluluğu’nun verdiği mini konserle öğrenciler ve akademisyenler eğlendi. Eğlencenin ardından fakülte birincisi Meryem Lafçı yaş kütüğüne plakasını çakarken fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diploma ve plaketleri takdim edildi. Bölüm öğretim üyelerinin öğrencilere diplomalarını vermesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.