Bilim

...

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Başarısı

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Başarısı

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Muhammed Veli Ekinci ve Meriç Nayır, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bölgesel yarışmada önemli bir başarıya imza atarak ödül sahibi oldu. Adana, G.Antep, Hatay, K.K.T.C, K.Maraş, Kilis, Mersin, Osmaniye’den çok sayıda projenin kıyasıya mücadele ettiği yarışmaya Çukurova Üniversitesi’nden önlisans düzeyinde sadece AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılması dikkat çekti.

 

Yarışmaya Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan danışmanlığında Makine Programı öğrencisi Muhammed Veli Ekinci “8 BIT Otomasyon Yük Taşıma Robotu” isimli projeyle; Öğr. Gör. Çağlar Cengizler ve Öğr. Gör. Hayrullah Özel danışmanlığında Elektronik Teknolojisi Programı öğrencisi Meriç Nayır da “Elektrik Motorlarının Titreşim ve Sıcaklık Analizi” isimli proje ile "TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda yer aldı.

 

Yarışmaya, Önlisans Düzeyinde Sadece AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Katıldı

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, YÖK eğitim desteği kapsamında düzenlenen "Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışması”ında ilk üçe giren projelerde öğrencilerin mevcut projelerin üzerine faklı iyileştirmeler ve eklentiler yaparak yeni bir ürün ile yarışmaya başvurduklarını söyledi.

Bu yarışmaya Çukurova Üniversitesi’nden önlisans düzeyinde sadece AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bozdoğan şöyle devam etti;

“Öğrencilerimiz, TÜBİTAK 2242 yarışmasında ilk iki elemeyi geçerek bölgesel yarışmalara katıldılar. "Makina İmalatı ve Otomotiv" kategorisinde seçilen 12 proje arasında yine bizim öğrencilerimizin projesi yer aldı. Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz hocamız yarışmaya katılan öğrencilerimizi Kayseri’de ziyaret ederek destekte bulundu. 27/6/2019 tarihinde açıklanan sonuçlara göre de “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları – Kayseri Bölge Sergisinde” Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler MYO Makina Programı öğrencisi Muhammed Veli Ekinci "Makina İmalatı ve Otomotiv" kategorisinde ikinci oldu. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. “