Kampus

...

ÇÜ Yaşlı Bakımı Programı Öğrencilerinden Yaşlılar Yararına Kermes…

ÇÜ Yaşlı Bakımı Programı Öğrencilerinden Yaşlılar Yararına Kermes…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, Seyhan Huzurevi’nde kalan yaşlılar yararına kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelirle alınan ağız ve diş sağlığı ekipmanları Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğüne teslim edildi.

 

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu fuayesinde düzenlenen ve yoğun ilgi gören kermes projesi hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, toplumun temel taşı olan yaşlılar yararına düzenlenen etkinlikte emeği geçen öğrencilerine teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Boyan: “Yaşlılarımıza Sahip Çıkmak İnsanlık Görevimizdir.”

Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Boyan, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşulları sağlayabilir. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir.” dedi.

 

Ağız ve Diş Sağlığını Sürdürmeye Yönelik Ürünler Alındı

Prof. Dr. Boyan şöyle devam etti;

“Bu düşünce ve inanışla yola çıkarak gelecekte yaşlı bakım alanında hizmet verecek olan Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerimize bu sorumluluk duygusu ve bilincini aşılamak amacı ile bu kermesi düzenledik. Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğretim elemanları Hamide Şişman ve Dudu Alptekin gözetiminde düzenlenen bu kermesten elde edilen gelir ile Huzurevinde yaşayan yaşlılarımıza ağız ve diş sağlıklarını sürdürmeye yönelik ürünler alınarak Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğüne teslim ettik.