Kampus

...

251 Hekim Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Oldu

251 Hekim Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 mezuniyet törenini Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Törene Vali Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Dekan Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Hilal, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende öğrencilerin geçiş seremonisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

Prof. Dr. Hilal: “Hastayla Mutlaka Empati Kurun”

İyi hekim olmanın sadece bilgi düzeyinin çok yüksekliğiyle ölçülemeyeceğinin altını çizen Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Öyle olsa idi bilgisayarlar daha iyi hekimlik yapabilirdi. İyi hekim olmak için toplum sağlığını öncelemeli, bilginin yanında vicdanlı olmalı, hastayla empati kurabilmeli, yeterli zaman ayırmalı ve en önemlisi hastaya dokunabilmeliyiz. Aldığınız eğitim ile bunları başaracak donanımdasınız. Hepinizin yolu açık olsun.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Özbarlas: “Sizleri İyi Bir Hekim, İyi Birer İnsan Olarak Yetiştirmeye Çalıştık”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas anne babalara seslenerek “Gözünüz gibi bakıp, çok başarılı birer öğrenci olarak yetiştirdiğiniz çocuklarınızı altı yıl sonra sadece iyi birer hekim olarak değil; bilim yolunda ilerleyen, Atatürk ilkelerine bağlı, özgür iradeli, sevgi ve saygı dolu bireyler olarak buradan mezun ediyoruz.” dedi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fedakârlık ve kararlılıkla öğrencilerin çalıştıklarını ifade eden dekan Prof. Dr. Özbarlas, “Sevgi, saygı ve hoşgörü ile dolu bir 6 yıl geçirdik. Bu usta çırak ilişkisinde sizleri sadece iyi bir hekim olarak değil; iyi birer insan olarak yetiştirmeye çalıştık. Bu yolda biz hocalarınızın en büyük hedeflerinden biri sizin insanı seven ve her şeyden önce insana değer veren hekimler olmanızdı. Hocalarınız olarak bunu öğretmenin en iyi yolunun size sevgiyle yaklaşmak olduğunu düşündük. Başarılı olabildiysek ne mutlu bize!” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Kibar: “Tıp Eğitiminde Ulusal Akreditasyon Belgesi Almış Bir Tıp Fakültesinin Mezunlarısınız”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise hekimlik mesleğine baslarken öğrencilerin edeceği Hipokrat Yemininin öğrencilerin insanlık ile arasında yapılan bir sözleşme olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti;

“Bunun gereği olarak sorumluluğunuz öncelikle insan sağlığını korumak, hastaları tedavi etmek ve yapacağınız bilimsel çalışmalarla insanlığa hizmet etmektir. Üniversite hayatı boyunca edindiğiniz bilgi ve beceriyle, bu sorumluluğunuzu layıkıyla yerine getirebilecek nitelikte çok iyi hekimler olarak yetiştirildiniz. Çünkü sizler, çok deneyimli ve donanımlı bir akademik kadronun elinde, Tıp Eğitiminde Ulusal Akreditasyon Belgesi almış bir fakültenin mezunlarısınız. Bu birikim ve özgüvenle hiçbir zaman bilginizi, sevginizi ve emeğinizi hastalarınızdan esirgemeyin. Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisi hep size rehber olsun. Hastalarınızı ailenizden biriymiş gibi kabul edin. Önyargısız olun ve tüm insanlara karsı eşit mesafede durun.”

 

“ÇÜ, Sağlık Ordusuna 8 Bin Genç Hekim Yetiştirdi”

Çukurova Üniversitesi’nin bölgenin en gelişmiş üniversite hastanesine sahip olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kibar deneyimli, ulusal ve uluslararası uzmanlık eğitiminde akredite olmuş, anabilim dalları ve uluslararası akreditasyon belgesi almış Merkez Laboratuvarı, diğer birimleri ile bölgemizde sağlık alanında önemli her türlü girişimin Balcalı Hastanesi’nde gerçekleştirilebildiğini söyledi. Balcalı Hastanesi’nin sadece bölgeye değil, özellikle ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere sağlık turizmine de hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin bugüne kadar 2019 yılı mezunları da dâhil olmak üzere 8.000’e yakın genç hekimi yetiştirdiğini ve yetiştirmeye de devam edeceğini söyledi.

 

“Başarı Yolundaki Yoğun Çalışmalarımızı Azimle Sürdürmekteyiz”

Çukurova Üniversitesi’nin son yıllarda gösterdiği performansa da değinen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ’nün Türkiye’deki 15 Araştırma Üniversitesi arasına girmeyi başardığını ifade ederek şunları kaydetti;

“İlk 10’da yer alma yolundaki yoğun çalışmalarımızı da azimle sürdürmekteyiz. Bu başarıda, Tıp Fakültemiz öncü rol üstlenen fakülteler arasında yerini almıştır. Üniversitemiz Tıp Fakültesinde bu ortamı kurup yaşattıkları için başta Tıp Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri olmak üzere, tüm akademik ve idari personele huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.”

Çukurova Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamındaki değerlendirme sonucunda da seçilen pilot üniversiteler arasına girerek bu başarısına bir yenisini eklediğini ifade eden rektör Prof. Dr. Kibar, “Üniversitemizin, diğer ülkelerle öğrenci değişiminin karşılıklı gerçekleştiği ‘Erasmus’, ‘Farabi’ ve ‘Mevlana’ anlaşmaları bulunmaktadır. Bu bağlamda lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık öğrencisi çok sayıda uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır.” dedi.

 

Vali Demirtaş: “ÇÜ Hem İlimiz Hem de Bölgemize Önemli Hizmetler Sunmaktadır.”

Vali Mahmut Demirtaş ise bu yıl ÇÜ Tıp Fakültesi’nin 43. Dönem mezunlarını verdiğini hatırlatarak 251 genç hekimin diplomalarını alıp ant içerek, sağlık ordusundaki yerlerini alacaklarını söyledi. Üniversitelerin, beşeri sermayeyi işleyen, ülkelerin yarınlarını hazırlayan müesseseler olduğunu belirten Vali Demirtaş şunları kaydetti;

“Çukurova Üniversitemiz, 1973 yılında, Ziraat ve Tıp Fakültelerinin birleştirilmesi ile kurulmuş, kurumsal ve akademik birikimi ile hem bölgemizin hem de ülkemizin saygın akademik kurumlarından biridir. Tıp Fakültemiz de bünyesinde barındırdığı birçok araştırma merkeziyle birlikte, hem ilimize hem de bölgemize önemli hizmetler sunmaktadır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

 

Hipokrat Yemini Edip Keplerini Havaya Fırlattılar

Açılış konuşmalarını ardından Prof. Dr. Hüsnü Sönmez öğrencilere Hipokrat Andını okutarak mesleğe ilk adımlarını atmalarını sağladı. Hipokrat Andının okunmasının ardından dönem birincisi Dr. Sahra Acır yaş kütüğüne plakasını çaktı. Derece yapan öğrencilere Vali Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Kibar ve protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.