Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesinde İngilizce Oyun Etkinliği

Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesinde İngilizce Oyun Etkinliği

Öğrenciler İngilizce Eğitimine Macera Ve Eğlenceyi Ekledi

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri ile Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ÇÜ Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde eğlendi.

ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikte, Botanik Bahçesinde İngilizce Oyun projesi olan (Scavenger’s Game) ile ilkokul öğrencilerine keyifli bir gün yaşattı.

 

İlkokul Öğrencileri Öğrenme Ortamını Sınıf Dışına Taşıdı

Öğretim Görevlisi Salih Kavak’ın etkinliğe katılan öğrencilere ve öğretmenlere Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi hakkında genel bilgi vermesiyle birlikte, Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu’ndan gelen 37 öğrenci ÇÜ Botanik Bahçesinde hem doğada güzel bir vakit geçirdi hem de öğrenme ortamını sınıf dışına taşıdı.

 

Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu öğretmeni Seren Işık, "Doğa ve Scavenger´s Hunt" isimli etkinlikle öğrencilere farklı bir gün yaşatıp aynı zamanda eğitimlerine katkı sunmaya çalıştıkları belirterek destek veren Nilsun Sakar, Nurşen Şahin, Seren Işık, ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Meryem Akçayoğlu, bölüm öğrencileri ile Botanik Bahçesi görevlilerine teşekkür etti.

 

Doç. Dr. Akçayoğlu: “Öğrencilerimle Birlikte Katılmak Çok Güzel”

ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Meryem Akçayoğlu ise Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen böylesine anlamlı bir etkinliğe öğrencileriyle katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğrencileri, çocuklara kısa bir sunum yapıp oyun ile ilgili temel kuralları anlatmasının ardından bahçede çocuklardan kolay ve eğlenceli görevleri yapmalarını istedi. İngilizce define avı oyunu oynayarak öğrenme ve eğlenceyi bir araya getiren öğrenciler dört farklı takım halinde oynanan bu oyunda hem eğlenip hem de öğrenerek güzel vakit geçirdi.

 

Oyunun sonunda öğrencilere sandviç ve içecek ikram edilmesinin ardından etkinlik birlikte anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.