Kampus

...

Alman Heyet, Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Alman Heyet, Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Almanya’da alternatif enerji, çevre sorunları ve yönetimi konusunda örnek çalışmaların yürütüldüğü Flensburg şehrinin Belediye Başkanı Simone Lange ve beraberindeki heyet, alternatif enerji potansiyeli, ortak işbirliği gibi konularını değerlendirmek üzere geldiği Adana’da

Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

Flensburg Belediye Başkanı Simone Lange ve beraberindeki heyet Adana’da ilk olarak, yürüttükleri alternatif enerji ve çevre koruma çalışmalarında paydaş olabilecek kurumlar olan Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Alman heyet, alternatif enerji ve çevre koruma konusunda işbirlikleri yapmak için Çukurova Üniversitesi öncülüğünde görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyaretlerde Alman heyete, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik eşlik etti.

 

Başkan Lange, şehirdeki işbirliği görüşmelerinin ardından Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda, Flensburg Belediyesi olarak alternatif enerji ve çevre koruma konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan sunum gerçekleştirdi. Akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sunumda Lange katılımcıların sorularını da yanıtladı.  

 

Alman Heyet, Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Makamında Ziyaret Etti

Flensburg Belediye Başkanı Simone Lange ve beraberindeki heyet ikinci gün de Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Kibar ve Belediye Başkanı Lange, her iki ülke arasında eğitim işbirliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirme yaptılar.