Kampus

...

Çukurova Üniversitesi, ‘II. Çukurova Genç İletişimciler Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Çukurova Üniversitesi, ‘II. Çukurova Genç İletişimciler Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Çukurova Genç İletişimciler Kongresi, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesinde (ÇÜİF) yapıldı. Kongre, 25 farklı üniversiteden öğrenciler tarafından gönderilen ve Bilim Kurulu tarafından kabul edilen 96 bildiri ile gerçekleşti. Kongreye onur konuğu olarak Prof. Dr. Oğuz Adanır, farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerle birlikte öğrenciler katıldı.

Ulusal nitelikte olan kongrenin açılışında, lisans ve lisansüstü öğrencilerin araştırmalarını, deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşabilecek bir ortam yaratılarak, bilime gönül vermiş öğrencileri akademik anlamda destekleyerek, bilimsel çalışmalarda genç iletişimciler için bir tartışma platformu oluşturmayı amaçlandığı vurgulandı.

 

“En İyi Öğrenci Kongresi Olmayı Hedefliyoruz“

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir,  en iyi öğrenci kongresi olmayı hedeflediklerini ifade etti. Doç. Dr. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

”Herkesin bir parçası olmaktan sevinç ve kıvanç duyacağı bir kongre yapmak amacındayız ve bunda önemli ölçüde mesafe aldık. Her yıl mayıs ayının ilk haftası iletişimciler burada toplanmayı adet haline getirecekler ve bu bir gelenek olacak. Adana’nın desteği ile bunu başaracak güçteyiz. Başta bu kongrenin gerçekleşmesi için özveriyle çalışan öğrencilere ve bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim.”

 

“Genç İletişimciler Kongresi Bizlere İki Görev Yüklüyor“

ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, Genç İletişimciler Kongresi’nin iletişimcilere iki görev yüklediğini ifade ederek, “Bunlardan bir tanesi çok yeni ortaya çıkan bu alanların sorunlarının ayrıntılı olarak üzerine gidilmesi ve incelenme sorunudur. Bir diğeri ise yapılan çalışmaların bilim evreninde iyi yerlerde konumlandırabilmesi için nitelikli yayınların yapılmasıdır. Çünkü dünyada birçok iletişim alanındaki dergiler bilimsellik alanında aşağılardadır. Bu anlamda Genç İletişimciler Kongresi çeşitli bilimsel konuların masaya yatırılacağı, tartışılacağı geniş bir kongredir. Başta kongre başkanımız Doç. Dr. İlker Özdemir olmak üzere bu çalışmada emeği geçen sevgili öğrencilerimize, böyle önemli bir günde bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza ve destek veren herkese teşekkür ederim.“ dedi.

 

“Gerçeklik Kavramına Dikkat Etmek Gerekiyor”

Daha sonra kongreye onur konuğu olarak davet edilen Prof. Dr. Oğuz Adanır, “Modernleşme Döneminde Dijital Evrene İlet(iş)imin Evreleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Adanır, gerçeklik ilkesinin önemliliğine vurgu yaparak şunları ifade etti:

”Bugün dünyaya modellik eden toplumlar var. Bu toplumlarda gerçekleşen gelişmeler kitle iletişim araçlarıyla tüm dünyaya ulaşmaktadır. Yepyeni perspektifler oluşturularak, insanlara ulaşmak için sürekli çalışmak gerekiyor. Böylece gerçekler, gerçek bakış açılarıyla üretilecek. Dünyanın her yerine bilimsel alanda gerçek bilgi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bundan dolayı her toplumda bilimsel anlamda çalışmalar yapılarak, yeni düşünceler ortaya konulmalıdır.”

 

Sunumun ardından verilen kokteylden sonra oturumlara geçildi. İki gün süren kongrede geçekleştirilen farklı 29 oturumda 96 bildiri öğrenciler tarafından sunuldu.