Bilim

...

Adana Girişimcilik Merkezi’nde Startup Weekend Girişimcilik Etkinliği Düzenlendi

Adana Girişimcilik Merkezi’nde Startup Weekend Girişimcilik Etkinliği Düzenlendi

Adana Girişimcilik Merkezi (AGM), Amerika'da başlayan Londra, New York, Boston, San Francisco, Seattle, Paris, Atina, Berlin gibi birçok şehirde büyük başarı yakalayan dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden birisi olan Startup Weekend etkinliğine ev sahipliği yaptı. Fikirleriyle gelip ekipler oluşturan Genç girişimciler 54 saat sonunda jüri karşısında iş modellerini sundular.

 

Adana Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen Startup Weekend etkinliği AGM proje yürütücüsü ve Çukurova Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak’ın açılış konuşması ile başladı.

Stage-Co kurucu ortaklarından Patrick Bosteels’in Türkçe ve İngilizce eğitimleri ve sunumları ile devam eden etkinlikte Çukurova Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nden 130 girişimci iş fikirlerini paylaşarak ekipler oluşturdu.

 

Eğitim 54 Saat Sürdü

Girişimciler 54 saatlik bir süreçte eğitimler ve mentör destekleri ile yapılan grup çalışması sonucunda projelerini olgunlaştırdı. Ekipler 3. günün sonunda Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, TOBB Adana Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova Teknokent ve Çukurova TTO yetkililerinden oluşan jüri karşısında projelerini sundu. Oldukça keyifli bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda genç girişimciler birlikte çalışarak fikirlerini hayata geçirmek adına güzel adımlar attı.

 

Genç Girişimcilere Ödül Verildi

Genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirip onlara değer katmak amacı ile düzenlenen etkinliğe 19 ekip katılmış olup; Protez Bacak Projesi ile “Stro-teps” ekibi birinciliği almaya hak kazandı. Ayrıca jüri tarafından işverenlerle boş zamanlarında belirli bir saat diliminde çalışmak isteyen öğrencileri buluşturan bir platform olan “Std Hand” ekibine TOBB Kadın Girişimciler Kurulu özel ödülü verildi.  

 

Startup Weekend

Startup Weekend etkinliği; girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığını yaratmayı hedefliyor. Tüm girişimcilik yarışmaları gibi, Startup Weekend etkinliklerinde de en büyük ödül, bu yoğunlaştırılmış program ile kazanılan bilgi, iş fikrini test etme ve ekip çalışması deneyiminin gelecekte kurulacak girişimler için hazırladığı alt yapıdır.