Kültür Sanat

1. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Tamamlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı 1. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen festival ve yarışmanın açılış törenine ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ulviyye Güler, Jüri üyeleri Prof. Ludmil Angelov, Prof.Dr. Eser Bilgeman Şakir, Prof. Dr. Binnur Ekber, ünlü piyanist Cem Babacan, Dr. Öğr. Üyesi Samir Mirzayev, Dr. Öğr. Üyesi Ferid Adıgüzelzade, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Cem Babacan Konser Verdi

3 gün süren yarışma ve festivalin ilk gününde açılış konserini Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ortaokul Korosu verdi. Ünlü piyanist Cem Babacan’ın konserinin ardından h, i, j, f ve g kategorilerinde yer alan yarışmacılar performanslarını sergilerdi. Festival bitiminde jüri üyeleri festivale katılan katılımcılara ödüllerini takdim etti. ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken, Devlet Konservatuvarı müdürü Doç. Dr. Ulviyye Güler ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

214 Yarışmacının Katıldığı Organizasyonda Farklı Kategorilerde Ödüller Verildi.

Organizasyonun 2. ve 3. gününde ise a, b, c, d, e kategorilerinde yarışan yarışmacılar performanslarını sergilerken “Yüzyıl Dönümünde Paris’ten Esintiler” konseri ile Doç. Jerfi Aji piyano resitali sundu. Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından A kategorisinde birincilik ödülü; Nil Göksel Çınar, Göçmen Peri, Derya Türeli, İkincilik Ödülü; Duru Balcı, Ege Çınar Erdem,  Üçüncülük Ödülü; Engin Tuzcuoğlu, Karen Özyandı, Mansiyon Ödülü; Ece Saraç, Aytan Khalilova, Özel Ödül; Peri Derya Türeli’nin oldu. Ödül alanlar ise şöyle sıralandı.

B Kategorisi Birincilik Ödülü; Can Saraç, İkincilik Ödülü; Can Sakaoğlu, Çınara Manaflı, Duru Ercoşkun, Üçüncülük Ödülü; Ece Gürkaynak, İlyun Bürkev, Mansiyon Ödülü; Vard Lahham, Mert Birol Dermendzhiev, Özel Ödül; Yahya Azimoğlu, C Kategori Birincilik Ödül; Tuna Tüney İkincilik Ödülü; Bilge Gürer, Üçüncülük Ödülü; Melis Çelik, Defne Erdem, Mansiyon Ödülü; Elif Spor, Deniz Cengiz, Zeynep Lal Kara, Zeyno Karadağlı, Özel Ödül; Daryna Biloivan, Nurona Aliyeva, D Kategori Birincilik Ödülü; Tuna Bilgin, İkincilik Ödülü; Serdar Yekta Elmas, Elara Aliyeva, Üçüncülük Ödülü; Ekin Karadaş, Mansiyon Ödülü;  Zeynep Kökten, Mert Görgül, Özel Ödül; Nika Nikabadze, Pelin Ece Acar, E Kategori Birincilik Ödülü; Çağla Gürsoy,  İkincilik Ödülü; Tofiq Sıxıyev, Üçüncülük Ödülü; Gülce Sevgen, Atakan Oyal,  Özel Ödül; Erol Emmioğlu, Yiren Liu. Dereceye giren yarışmacılar para ödülü alırken, C, D ve E kategorilerinin birincileri ise 2019 - 2020 sezonunda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alacak.