Kampus

...

ÇÜ Pozantı Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

ÇÜ Pozantı Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Pozantı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma ve ulaşım başta olmak üzere sorunlarına çözüm yollarının bulunmasına yönelik Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan başkanlığında toplantı düzenlendi.

 

Pozantı Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenci evi sahipleri katıldı.

 

Yüksekokulda 3 Bölüm Bulunuyor.

Toplantının açılışında konuşan ÇÜ Pozantı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar Yyüksekokulun kuruluş tarihçesi hakkında bilgi vererek, mevcut durumu ve sorunlarını içeren bir sunum yaptı. Yüksekokulda Muhasebe ve Vergi uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim bölümlerinin bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Tangolar, PMO’ nun öğrenciler tarafından tercihinde bir sorun yaşanmadığını, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 249 öğrencinin kayıtlı olduğunu ve 67 öğrencinin devam ettiğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da Pozantı MYO’nun Pozantı için önemine değindiği konuşmasında Rektörlüğün, bölgesel kalkınmaya hizmet misyonu çerçevesinde Yüksekokula yaptığı yatırımlara dikkat çekti. Toplantıda başta Kaymakam Muammer Sarıdoğan olmak üzere, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve diğer kurum temsilcileri de Pozantı MYO’nun Pozantı için önemine ve sorunların nasıl çözümlenmesi gerektiğine değinen açıklamalarda bulundu.

 

Sorunlar Tespit Edildi, Çözüm İçin İlk Adımlar Atıldı.

Öğrencilerin barınma ve ulaşım sorununun ön plana çıktığı toplantıda, özellikle barınma sorunu ile ilgili mevcut durumun Kaymakamlık makamınca tespiti yapılarak ve çözümü için bazı kararlar alınarak etkili bir başlangıç yapıldı.

Toplantıda ayrıca üniversite öğrencilerinin herhangi bir konuda mağduriyet yaşamaması için Kaymakamlık, Belediye, MYO ve diğer tüm paydaşların koordineli bir şekilde çalışması kararı alındı.