Bilim

...

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen ‘Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında’ ön değerlendirmeyi geçip bölge yarışlarına katılmaya hak kazanan projelerin Bölge Sergileri ve Ödül Törenleri Adana, Ankara, Bursa, İstanbul-Avrupa İstanbul-Asya, İzmir, Erzurum, Malatya, Kayseri, Konya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında yapıldı. Her bölge merkezinde birinci seçilen 220 proje 8-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Final Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

 

Adana’da düzenlenen TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül Törenine, bir dizi programa katılmak üzere Adana’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da katıldı. Milletvekilleri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bölge İl Milli Eğitim Müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşundu bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

12 Bölge Merkezinde Dereceye Giren Projeler Finale Kaldı.

Törenin açılış konuşmasını TÜBİTAK Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz yaptı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın temel amacının gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ayaz, Bölge merkezine bağlı Adana, Antep, Hatay, KKTC,  Maraş, Karaman, Kilis, Mersin, Osmaniye’den öğrencilerin projeleri ile yarışmaya katıldıklarını açıkladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Selçuk, “Bilimle Uğraşmak İltifat Beklemeksizin Marifete Talip Olmaktır.”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ise bilimle uğraşmanın önemine değindi. Bakan Prof. Dr. Selçuk, bilimle uğraşmanın iltifat beklemeksizin marifete talip olmak olduğunu ifade ederek, “Sizin bu tür projelerle uğraşmanız, Türkiye’nin geleceği için son derece kritik. Ödül olsun olmasın, bu çabalarınızın devamını önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak da her türlü altyapı ve desteği sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Bugün buradaki kalabalık görüntü, öğrencilerimizin projelerini buraya getirmeleri, gelecek için umutlanmamızı sağlıyor” diye konuştu.

Daha sonra Bakan Prof. Dr. Selçuk yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere ödül olarak bisiklet ve sertifika takdim etti. Bakan Prof. Dr. Selçuk, ödül töreni esnasında bisiklete binerek poz vermeyi de ihmal etmedi. Hediye ve sertifikaların verilmesinin ardından ödül töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.