Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2018-2019 Sosyal Sorumluluk Proje Dersi kapsamında 2. Sınıf öğrencileri 9 ayrı proje ile görücüye çıktı. Yaptıkları projeleri ÇÜ Eczacılık Sosyal Sorumluluk Dersi Proje Etkinliklerinde poster ve sözlü sunum olarak sunan öğrenciler, eczacı ve akademisyenlerden oluşan katılımcılardan tam not aldı.
ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanlık fuaye alanında sergilenen posterleri akademisyenler ve Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri, Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Serbest Eczacı meslektaşları inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Poster sunumların ardından öğrenciler 9 ayrı projeyi sözlü olarak sundu. Lütfullah Aksungur Konferans salonunda 3 ayrı oturumda gerçekleşen sözlü sunumların oturum başlıkları ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Serbest Eczacı Fatih Tambay tarafından gerçekleştirdi.
9 Ayrı Proje Sunuldu.
Eczacılık 2. Sınıf öğrencileri ders kapsamında gerçekleştirdikleri “Bir Kereden Çok Şey Olur. Hayata Evet!”, “Aşı İle Tanış Sağlığınla Barış”, “İlaç Kullanımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar”, “Eğlenerek İyileşiyorum”, “Kozmetiğe Sağlık”, “Akıllı Çocuk Akılcı İlaç Kullanır!”, “Bitki İlaç Değildir”, “Yeni Bir Dozaj Şekli: Sevgi”, “Dünden Bugüne Eczacı” başlıklı 9 ayrı projeyi başarıyla sundu.
“Üniversitenin Toplumla Etkileşimi”
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, sözlü sunumlar öncesinde yaptığı açılış konuşmasında Eczacılık Fakültesi 2. sınıf eğitim-öğretim programında bulunan Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrencilerinin danışman öğretim üyeleri ile birlikte projeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Öğülener, öğrenci ve danışman öğretim üyelerine göstermiş oldukları özveri ve çabalardan dolayı da teşekkür ederek şunları kaydetti;
“Bu dersin çıktıları mezun olduklarında toplum sağılığına ait döngüde Sağlık Danışmanı olarak yer alacak öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarında önemli yer teşkil ederek topluma katkı sağlayacak projelerde yer almalarına neden olacak ve üniversitenin toplumla etkileşimini de sağlayacak.”