Kampus

...

Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi

Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi

Çeşitli değişim programları kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından oryantasyon düzenlendi.

 

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’ndaki programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Rektör Danışmanı ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Sarıyev: “Amacımız YÖK’ün Uluslararası Öğrenci Faaliyetlerine Katkı Sunmaktır.”

Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, “Son yıllarda Türkiye’deki Uluslararası öğrenci sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır. 2006 yılından bu güne yaklaşık dört kat uluslararası öğrenci sayısı artmıştır. 2015/2016 yılında kırk sekiz bin öğrenci varken, şu anda Türkiye’de 180 ülkeden yüz sekiz bin öğrenci bulunmaktadır. Bu sayıların artması üniversitelerin ve Ülkemizin iyi noktada olduğunun bir göstergesidir. Merkezimizin esas amacı ise üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimizin başarılı bir eğitim sürecinin alt yapısını hazırlamak ve üniversitemize, kaliteli uluslararası öğrenci kazandırarak YÖK’ün uluslararası öğrenci faaliyetlerine katkı sunmaktır.” dedi.

Prof. Dr. Sarıyev, Çukurova Üniversitesi’nde 98 farklı ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade ederek ön lisans, lisans, lisansüstü, Erasmus ve Mevlana öğrencileri dâhil olmak üzere 2.123 öğrenciyi ağırladıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “Sizlerle Beraber Türkiye’nin Bir Motifini Ortaya Koyuyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Üniversite olarak ortaya koyduğumuz stratejik planımızda uluslararası öğrencilerimiz oldukça önemli bir yer kaplıyor. Ofis olan yapılanmayı merkeze çevirerek uluslararası öğrencilere yönelik sınav merkezlerimiz ve başvuran öğrenci aday sayımız gittikçe arttı. Bu adaylar arasında üniversitemizi tercih ederek bize gelen öğrencilerimizin sayısı iki binin üzerine ulaştı. Bu anlamda sınav merkezimizin müdürlerine ve eğitim kadrolarına bu sınav süreçleri boyunca gösterdikleri emek ve gayretleri için ayrıca Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

98 farklı ülkeden yaklaşık 1000 öğrenciye Türkçe öğretildi…

ÇÜ TÖMER Müdürü Yardımcısı Mustafa Aydıner de, Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Merkezi’nin Türkçeyi yabancı dil olarak öğretmek amacıyla 2013 yılında kurulduğunu belirterek, bugüne kadar 98 farklı ülkeden yaklaşık 1000 öğrenciye Türkçe öğrettiklerini ifade etti.

 

Gredsic, Öğrencilere Yaşadıklarını Türkçe Anlattı…

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Edina Gredsic yeni gelen yabancı öğrencilere Adana’ya geldiğinden bugüne kadar yaşadıklarını Türkçe konuşarak bilgi verdi. Gredsic, yaptığı Türkçe sunum sonunda salonda bulunanlar tarafından büyük bir alkış aldı.

 

ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Öğretim Görevlisi Canan Kuzgun da, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden yabancı uyruklu 505 öğrenciye Türkiye, Adana ve Üniversite kampüsünü tanıtan sunum gerçekleştirdi.

Oryantasyonun son bölümünde ise ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

 

Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon, Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesinde düzenlenen kaynaşma yemeği ve Adana Şehir gezisiyle sona erdi.