Kampus

...

Daha Yeşil Bir Çukurova Üniversitesi İçin…

Daha Yeşil Bir Çukurova Üniversitesi İçin…

Doğayla iç içe bir yaşam merkezi olan Çukurova Üniversitesi kampüs alanını daha da yeşil hale getirmek ve korumak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Kampüs alanı içerisinde uygun görülen alanlarda yeşil alan çalışması yapan Rektörlük Park Bahçeler Müdürlüğü, 630 adet fidanı daha toprakla buluşturdu.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Balcalı Kampüsü’nün Yasemin Caddesi’ne sınırı olan 32 dekarlık araziye yeşil alan çalışması kapsamında 500 adet Pinus Pinea (Fıstık Çamı), 130 adet Ficus Nitida (Japon Kauçuğu) olmak üzere toplamda 630 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar Fidan Dikim Alanlarını Denetledi

Yeşil alan çalışmalarını yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, fidan dikimi yapılan araziyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ile birlikte denetleyerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Kibar, kampüs alanında yer alan mimari yapı ve ulaşım alanı dışında bulunan alanların yeşille donatılmasına ve mevcuttaki yeşil alanların korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi’nin doğayla iç içe bir üniversite olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, bu alanların korunması ve çoğaltılması için Rektörlük olarak göreve geldiği günden itibaren ayrı bir özveri ile çalıştıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Kampüs Alanındaki Yeşil Alan Çalışmaları Devam Edecek.”

Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında 12 bin dekar arazi üzerine kurulu Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü, insanı kendine hayran bırakan manzarasıyla doğal bir park alanı. Üniversitemiz, modern alt yapısı, öğrencilerin ve çalışanların her türlü gereksinimlerini karşılayacak modern tesisleriyle ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında yer almaktadır. Yeşil alan bakımından eşsiz doğasıyla birçok endemik bitkinin de yer aldığı bitki örtüsüyle günümüze kadar korunmuş ve korunmaktadır. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü olarak yapılan tüm projelerde yeşil alanın korunması ve çoğaltılması konusuna ayrı bir önem göstererek yeşil alan miktarımızın fazlalaştırılması için mücadele ettik. Yasemin Caddesi’ne sınır olan kampüs alanımızda duvar yapımı çalışmasının ardından ağaçlandırma işlemini tamamlamak için Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüze talimat verdik. Yasemin Caddesi’ne sınır olan alana 630 adet fidan dikimi yapılarak bakımı sağlanıyor. Kampüs alanımızın daha da yeşil olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”