Spor

...

Şampiyon Sporcular Rektör Prof. Dr. Kibar'ı Ziyaret Etti

Şampiyon Sporcular Rektör Prof. Dr. Kibar'ı Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye giren öğrenciler Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

 

BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan, antrenörler akademisyenler ve derece yapan öğrenciler aldıkları madalyaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a takdim etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerimiz ve Eğitmenlerimizle Gurur Duyuyorum.”

Ödüllü öğrencileri kutlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Çukurova Üniversitesi’nin spora ve sporcu yetiştirilmesine katkı koymaya devam edeceğini söyledi.

Özellikle özel gereksinimli bireylerin Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türk Bayrağı ve Çukurova Üniversitesi Bayrağını taşımalarının hem Ülkemiz için hem de Adana için büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kibar, “Başta bu şampiyonalara damgasını vuran öğrencilerimize ve onları bize güvenip teslim eden ailelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm öğrencilerimizle olduğu gibi özel gereksinimli öğrencilerimizle de ‘özel’ ilgilenerek Türkiye’de bir ilke imza atan ve Çukurova BESYO çatısı altında bu gururun bize yaşatılmasında vesile olan yöneticilerimize ve hocalarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Dünya ve Avrupa Şampiyonası Dereceleri

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin aldığı Dünya ve Avrupa Şampiyonası dereceleri ise şu şekilde açıklandı;

 

1-8 Ekim 2018 Tarihinde Portekiz’in Madeira Adasında Düzen Dünya Down Sendromlular Atletizim Şampiyonasında Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 2.Sınıf Öğrencisi Dilara Çevik.

-Disk Atma 13.88.Mt Dünya Şampiyonu.

-Gülle Atma  4.55.Mt İle Dünya 2.’si

-Cirit Atma  8.87.Mt İle Dünya 3.’sü.

-100.Mt  22.11 Derecesi İle Dünya 3.’sü.

-200.Mt 51.48 Derecesi İle Dünya 3.’sü.

-400.Mt 2.04 Derecesi İle Dünya 3.’sü.

-800.Mt Dünya 2.’si oldu.

 

12-21 Ekim 2018 Tarihinde Antalya İlinde Yapılan Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 1.Sınıf Öğrencisi Fatih Kamus 23.Yaş Altı Ağırsıklet Sağ ve Sol Kol Dünya 3.’sü oldu.

 

25 Mayıs -1 Haziran 2018 Tarihinde Bulgaristan’ın Sofya Şehrinde Yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi Emel Salman Bayanlar 60.Kg Sağ Kolda Avrupa 2.’si oldu.

 

25 Mayıs -1 Haziran 2018 Tarihinde Bulgaristan’ın Sofya Şehrinde Yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencisi Gözde Varol 18-21 Yaş Genç Bayanlar 50 Kg Sağ Kol Avrupa 1.’si oldu.

 

12-22 Ekim2018 Tarihinde Antalya İlin’de Yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında 18-21 Yaş Genç Bayanlar 50 Kg Sağ Kol Dünya 3.’sü oldu.