Bilim

...

9.Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi Tamamlandı

9.Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi Tamamlandı

9.Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde Pediatrik Üroloji Derneği ile ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı çok yakın iş birliğinde gerçekleştirildi.

Sheraton Otel’de yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Kongre Başkanı Çukurova Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Pediatrik Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Emir ile akademisyenler ve araştırıcılar katıldı.

Teorik ve Uygulamalı Eğitimler Yapıldı

Açılış konuşmasını Kongre Başkanı Ünal Zorludemir yaparken, kongrenin hem bilimsel hem de sosyal açıdan katılımcılar için en iyi şekilde olması için Pediatrik Üroloji Derneği ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı çok yakın iş birliği içinde çalıştığına dikkat çekti. Prof. Dr. Zorludemir, kongrenin ilk günü kurslarının olduğunu belirterek hipospadias, epispadias, penoskrotal anomali/patoloji ve cinsiyet gelişim bozukluğu onarımı gibi konularda çok önemli yeri olan “Çocuk Ürolojisinde Cilt Rekonstrüksiyonu Teknikleri”nin tartışılacağını söyledi. 
Kongreyle eş zamanlı Pediatrik Üroloji Hemşirelik Sempozyumunun da yapılacağını bildiren Prof. Dr. Zorludemir, her zaman beraber çalıştıkları hemşirelerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Kibar: “Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’ndaki Arkadaşlarıma Verdikleri Emek İçin Çok Teşekkür Ediyorum”

9. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresinde ‘hoş geldiniz’ konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, kongre katılımcılarını Adana’da görmekten ve misafir etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duyduğunu söyledi.  Prof. Dr. Kibar, “Bu Kongrenin hem bilimsel, hem de sosyal açıdan siz katılımcılar için, tüm zorluklara rağmen en iyi şekilde gerçekleşmesi için Pediatrik Üroloji Derneği ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’ndaki arkadaşlarımın büyük bir gayretle çalıştığını biliyor ve kendilerine verdikleri bu emek için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bölgenin Sağlık Yükünü Taşıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, bir taraftan sağlık hizmet sunumu sürdürürken, diğer taraftan da bilimsel toplantılarla bilgilerini güncellemeye ve bu yolla hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Çukurova Üniversitesi olarak uzun yıllardır bölgemizin sağlık yükünü taşımaya çalışıyoruz. Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalımız verdiği nitelikli hizmet ve eğitimle her zaman Fakültemizin yüz akı olmuştur. Bu bakımdan bu alanda görev yapmış olan tüm hocalarımıza bir kez de bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Pediatrik ürolojinin çok önemli konularının ele alınacağı ve konusunda çok yetkin isimlerin görev alacağı teorik ve uygulamalı kursların özellikle genç uzmanların ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimine önemli katkı sağlayacağı ve bu kongrenin önemini daha da artıracağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

“Tıp Tarihi Adana’dan Doğdu.”

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Çok Sesli Çocuk Korosu birer dinleti sundu. Dinletinin ardından Işık Olcay moderatörlüğünde Dr. Haluk Uygur “Tıp Tarihi Adana’dan Doğdu” başlıklı açılış sunumunu yaptı.

Kongre sunumlar kurslar ve uygulamalı eğitimlerin yapılmasıyla sosyal etkinliklerle son buldu.