Haberler

...

Çukurova Üniversitesinde 8 Mart Kutlaması

Çukurova Üniversitesinde 8 Mart Kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri işbirliğiyle gerçekleştirilen “Edebiyat ve Psikolojide Kadın” paneli Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın katılımıyla Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yapıldı.  

 

Saygı duruşunda bulunulmasını ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ yaptı. Prof. Dr. Karadağ, tarihimize baktığımızda en eski metinlerde kadının güç ve kahramanlığın sembolü olup devlet yönetiminde bulunduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından panel, ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Milli Sporcu Ebru Akınal’ın ‘Sporda Kadın’ başlıklı sunumuyla sona erdi.

 

Çukurova Üniversitesindeki diğer bir etkinlik ise Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAUM) tarafından gerçekleştirildi.

Mithat Özsan amfisinde gerçekleştirilen panel saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan yaptı.

Prof. Dr. Bozdoğan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara birçok hakkın verildiğini ifade ederek, “Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın hakları konusunda çağın oldukça ötesindeki vizyonunu hatırlayarak onlara sahip çıkmak adına öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizle beraber toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç yükseltmek ve farkındalık yaratmak konusundaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Panel, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin tanıtımı yapıldı.