Kampus

...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çukurova Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çukurova Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Çukurova Üniversitesinde saygı ve minnetle anıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atatürk Parkı’ndaki anma törenine katılırken, Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan ile dekanlar, MYO Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel hazır bulundu. Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Rektörlük adına Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalınmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla anma töreninin ilk bölümü son buldu.

 

Daha sonra ÇÜ Kongre Merkezi'nde devam eden ve Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ev sahipliğinde gerçekleşen anma törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, askeri ve mülki erkân ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Savunma Yüzbaşı Serkan Kahraman’ı bir konuşma yaptı.

 

“1938.. Son Yıl”

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıldönümü anma töreninde Öğretim Görevlileri İlter Şen, Valid Ağayev ve Özgür Peker yönetiminde, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı, Çukurova Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Güzel Sanatlar Bölümü Halk Müziği Orkestrasının birlikte hazırladığı ve görsel tasarımını İletişim Fakültesi’nin Üstlendiği “1938.. Son Yıl” adlı drama izleyenlerden büyük alkış aldı.