Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları AOSB’deki Fabrikaları Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları AOSB’deki Fabrikaları Ziyaret Etti

Üniversite - Sanayi iş birliği çerçevesinde Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Adana Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki işletmelere ziyarette bulundu.

 

AOSB Proje Ofisi tarafından organize edilen ziyarete Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker’in yanı sıra öğretim üyeleri Prof. Dr. Umut Orhan, Doç. Dr. Ahmet Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Berkan Biçer, Dr. Öğr. Üyesi Barış Ata, Öğr. Gör. Dr. Mustafa Uğurlu, Öğr. Gör. Dr. Murat Çıkan, Öğr. Gör. Dr. Mutlu Kurban, Öğr. Gör. Eşref Erdoğan ve Öğr. Gör. Dr. Gamze Gülşen Bakıcı katıldı.

 

Ortak proje fikirleri ve iş birliği potansiyelleri değerlendirilirken ilk olarak Kastamonu Entegre işletmesi ziyaret edildi. Ortak görüşmeler sonucunda atık kullanımı, tüm süreç verilerin incelenmesi ile optimizasyon çalışmaları, görüntü işlemede yapay zekâ kullanımı ile süreçlerin verimliliğinin artırılması konularında ortak projelerin üretilmesi konuları görüşüldü.

Ersoplast Plastik San. Tic. A.Ş. ziyaretinde yöneticiler ile işletme gezisi sonrasında geri dönüşümle üretilen çöp poşetlerinin kalite sorunları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.  Ayrıca, işletme içindeki depolama alanının otonom sistemler kullanılarak nasıl daha düzenli bir hale getirilebileceği de ele alındı.

Cable Ako işletme ziyaretleri kapsamında kablo üretim tesisi ve Ar-Ge tesisi detaylı bir şekilde incelendi. Özellikle kablolarda kullanılan plastik malzemenin kalitesinin artırılması üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca, yeni açılacak işletmeler için teknik personel ihtiyacının Çukurova Üniversitesi mezunlarından karşılanması için ortak çalışmalar yapılması konusu ele alındı.

Son olarak Expel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmesi ziyaret edilerek işletmenin ürettiği halk sağlığı (böcek ilaçlama vs.) ürünler ve yeni geliştirdikleri ürünler konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Yeni geliştirilen ürünlerin testlerinin Çukurova Üniversitesi imkânları ile gerçekleştirilebilme durumları görüşüldü.