Avrupa Birliği Destekli COST Eğitimi Çukurova Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi koordinatörlüğünde ‘Kitlesel Üretim için Geçici Daldırma Biyoreaktörleri, Fırsatları ve Tuzakları’ başlıklı eğitim Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirildi.

‘Avrupa’nın Yenilikçi Yöntemler Kullanılarak Odunsu ve Çalı Grubu Bitkilerinin Kitlesel Çoğaltılması' adlı Avrupa Birliği COST-COPYTREE projesi çatısı altında gerçekleştirilen ‘Kitlesel Üretim için Geçici Daldırma Biyoreaktörleri, Fırsatları ve Tuzakları’ eğitiminin teorik kısmı Çukurova Teknokent’te, laboratuvar aşaması ise YK&Teknopark'ın biyoteknoloji laboratuvarında tamamlandı.

6 Eğitmen Teorik ve Uygulamalı Eğitim Verdi

Eğitimde 4’ü yurtdışı ve 2’si yurtiçi olmak üzere 6 Eğitmen (Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Doç. Dr. Aylin Özüdoğru (Türkiye), Prof. Dr. Stefaan Werbrouck (Belçika), Prof. Dr. Maurizio Lambardi (İtalya), Dr. Nieves Vidal (İspanya), Andrea Vitale (İtalya) ve farklı ülkelerden gelen yabancı ve Türk katılımcılar yer aldı.