Çukurova Üniversitesinde e-Kayıt Heyecanı Başladı

İlk Kaydı Rektör Prof. Dr. Tuncel Yaptı

Çukurova Üniversitesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı e-kayıtları bugün başladı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel kayıt merkezini ziyaret ederek öğrenciler ve ailelerinin heyecanlarına ortak oldu. Prof. Dr. Tuncel, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre bu yıl 10 bin 164 adayın Çukurova Üniversitesine kesin kayıt hakkı kazandığını bildirdi.

YKS sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler 28 – 30 Ağustos tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr web adresinde ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirebilecek.

Kayıtların e-devlet üzerinden alınmasına karşın öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Çukurova Üniversitesinde oluşturulan kayıt merkezinde, e-devletten kaydını tamamlayamayan öğrencilere hizmet verilmeye başlandı.

Prof. Dr. Tuncel, Öğrenci ve Ailelerin Heyecanına Ortak Oldu

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, sabahın ilk saatlerinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kayıt merkezine gelen öğrenci ve ailelerini yalnız bırakmayarak, onların heyecanına ortak oldu.

İlk kaydı gerçekleştiren Prof. Dr. Tuncel,  Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünü kazanan Tuğçe Şengül’ün işlemlerini yaparak Çukurova Üniversitesi'nin yeni öğrencilerine başarı dileklerini iletti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için 10 bin 164 adayın kesin kayıt hakkın kazandığını bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Geleceğini Çukurova Üniversitesinde görüp Üniversitemizi tercih eden sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.