Bilim

...

Çukurova Bölgesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Potansiyeli Paneli Yapıldı

Çukurova Bölgesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Potansiyeli Paneli Yapıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliği, Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarımsal Yayım Haberleşme Araştırma Uygulama Merkezi işbirliği ile  “Çukurova Bölgesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Potansiyeli” paneli düzenlendi.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Tarımsal Yayım Haberleşme Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Müge Davran yaptı. Prof. Dr. Davran panele destek veren tüm kişi ve kurumlara, merkez adına teşekkür etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas ise, ülke ve dünya tarımına katkı koymak adına akademik birçok çalışma yaptıklarını dile getirerek bunun yanı sıra bölgemizde bulunan değerlere de sahip çıkmak adına önemli işlere imza attıklarını söyledi. Prof. Dr. Kafkas, panel ile üreticilerle araştırma yapan kişi ve kurumlar arasında köprü görevi oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından bitkilerin, teknik ve ekonomik yönleri ile üretici deneyimlerinin paylaşılmasının bölge tarımına ve üreticilerine önemli katkı sağlayacağı ifade edilerek konunun uzmanları ve ilgili taraflar panelde sunumlarını yaptı.