Kampus

...

Yaşasın 23 Nisan!

Yaşasın 23 Nisan!

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Koltuğunu Çocuklara Devretti

 

Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bu yıl iki kız çocuğuna devretti. Prof. Dr. Tuncel, çocukların barış dolu bir dünyada yaşamaları temennisinde bulunarak, tüm çocukların bu özel gününü kutladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünyada olduğu gibi Çukurova Üniversitesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Gün dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel makamında, Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan çocukları ağırladı.

 

Minik Rektörleri Prof. Dr. Tuncel Karşıladı

İki kız öğrenciye Rektörlük binişini giydiren Prof. Dr. Tuncel koltuğunu miniklere verdi. Heyecanlı oldukları kadar mutlulukları gözlerinden okunan minik Rektörlerin koltuğu devralınca ilk icraatları telsizle kampüsün genel durumunu öğrenmek oldu. Minik Rektörler güvenlik birimine talimatlar verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Tüm Çocuklarımızı Sevgiyle Kucaklıyorum”

Ziyarette çocuklarla tek tek ilgilenip onlara hediyeler veren Prof. Dr. Tuncel, geleceğin Rektörlerine, vatanlarına bağlı bireyler olarak çok çalışıp fark yaratmaları öğüdünde bulundu.

23 Nisan’ın dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirerek, tüm insanlığın huzur ve barış içinde yaşayabileceği bir dünya yaratma vizyonu ve çabası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tuncel, “23 Nisan 1920’de Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulurken, Mustafa Kemal Atatürk, milletine ve milletin geleceğine olan inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklarımıza armağan etmiştir. TBMM’nin ilk başkanı olan ve ışığıyla yolumuzu aydınlatmaya devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” şeklinde konuştu.