Bilim

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Anadolu Projesi Kapsamında Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şındak’ı Ağırladı

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Anadolu Projesi Kapsamında Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şındak’ı Ağırladı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, akademik eğitimde yeni bir dönemin kapısının aralanmasına olanak sağlayan ve Türk yükseköğretiminde ilk kez uygulanan YÖK Anadolu Projesi kapsamına Çukurova Üniversitesi ile eşleşen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve ekibini ağırladı. Kıdemli ve genç üniversiteler arasında köprü vazifesi gören proje kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, işbirliğinin ileriki zamanlarda artarak devam edeceğine vurgu yapıldı.

 

Yeni YÖK tarafından dünya yükseköğretimindeki üniversitelerin eşleştirme projeleri modellemeleri de dikkate alınarak başlatılan YÖK Anadolu Projesi, yeni kurulan veya gelişmekte olan genç üniversitelerin belirlenen bazı alanlarda gelişiminin diğer üniversitelerce desteklenmesi amacıyla, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha gelişmiş kıdemli üniversitelerle eşleştirilmesini içeriyor.

Proje kapsamında Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi de bilgi ve tecrübelerini, genç üniversiteler Muş Alparslan ve Siirt Üniversiteleri ile paylaşıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıyla ilan edilen eşleşmelerden hemen sonra Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ekibiyle birlikte, Çukurova Üniversitesiyle eşleşen Muş Alparslan ve Siirt Üniversitelerini geçtiğimiz aylarda ziyaret etmiş, ziyaretlerde proje kapsamında ortak yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştu.

 

Siirt Üniversitesinden İade-i Ziyaret

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve ekibi de Çukurova Üniversitesine iadeyi ziyarette bulundu.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile Rektörlük makamında bir araya gelen Prof. Dr. Şındak, iki üniversitenin işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Tuncel de, YÖK Anadolu Projesiyle bilgi, birikim ve deneyimlerini genç ve dinamik üniversitelerle paylaşmaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, “Çukurova Üniversitesi olarak bilim ışığına katkı koymaya devam edeceğiz" dedi.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Uçar ve Eğitim Fakültesinden akademisyenlerin de katıldığı görüşmeler, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ve kampüs turuyla devam etti. Kampüs ziyaretlerinde Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve ilgili bölüm ile araştırma laboratuvarlarında incelemelerde bulunuldu.