Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Personeline Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Çukurova Üniversitesi Personeline Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Çukurova Üniversitesi personeline TSE Eğitim Daire Başkanlığı tarafından  “Kalite Yönetim Sistemi”  eğitimi verildi. Dört Gün Süren Eğitime 117 personel katıldı. Eğitimler Mayıs ayında yapılacak “İç Tetkik Eğitimi” ve “Kalite Çalıştayı” ile devam edecek.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde iki gurup halinde gerçekleştirilen eğitim Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. 

Prof. Dr. Berberoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülen “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar için önemli bir adım olan ve Kalite Yönetim Sistemini iyileştirmek amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Üniversite personeline eğitim verildiğini bildirdi. Prof. Dr. Berberoğlu, “Üniversitemiz tüm birimlerinde ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi süreçleri ile ilgili eğitimlerin ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Eğitimi veren TSE Eğitim Dairesi Başkanlığı eğitmenlerinden Sayın Mesude Özdemir’e ve Sayın Dr. Aysel Engin’e Üniversitemize olan değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Prof. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk de, Kalite Koordinatörlüğü olarak bu süreci çok sıkı takip ettiklerini belirterek Çukurova Üniversitesinin ISO 9001: 2015 belgesi alması için tüm birimlerinn desteğinin çok kıymetli olduğunu ve el birliği ile başarının elde edilebileceğini ifade ettiler.

 

Dört Gün Süren Eğitime 117 Personel Katıldı

Eğitime, Kalite Komisyonu Üyeleri, Genel Sekreter, Dekan Yardımcıları, Müdür Yardımcıları, Başhekim, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Eğitimde, “Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi”,  “Dokümantasyon Eğitimi” ve “Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi” teorik ve küçük grup uygulamalar yapılarak devam etti. Özellikle prosedür yazma, talimat yazma, risk analizi konularına yönelik küçük gruplar halinde uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim 15-18 Şubat 2022 tarihlerinde iki grup halinde yapıldı. Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi”,  “Dokümantasyon Eğitimi” ve “Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi” 1-4 Mart 2022 tarihleri arasında farklı iki gruba daha dört gün eğitim verilecek. Bu eğitimler Mayıs ayında yapılacak “İç Tetkik Eğitimi” ve “Kalite Çalıştayı” ile devam edecek.