Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Akademisyenlerle Bir Araya geldi

Rektör Prof. Dr. Tuncel Akademisyenlerle Bir Araya geldi

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Fen Edebiyat ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen iki ayrı toplantıya Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Fen edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulus Çevik ile her iki fakültenin öğretim elemanları katıldı.

 

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen görüşmede Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında olan Çukurova Üniversitesinin daha kaliteli, daha modern ve öğrenci merkezli eğitim verme hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Üniversitemizi Birlikte En Üst Noktalara Taşıyacağız”

Günümüzde üniversitelerin sadece eğitim yapan ve bilimsel çalışmalar üreten bir kurumdan, toplumun temel sorunlarına çözümler geliştiren bir yapıya büründüğünün göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin Ülkemiz yükseköğretimi için çok önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu tarafından “İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında 211 devlet ve vakıf üniversitesi arasından Araştırma Üniversitesi beratı alarak büyük bir misyon üstlendiğini de vurguladı.

 

Akademisyenlere Süreç Hakkında Bilgi Verildi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu ise süreç hakkında akademisyenlere bilgi vererek Çukurova Üniversitesi Araştırma Stratejisi kapsamında belirlenen planlamayı anlattı. Daha sonra Kalite ve Denetimden Sorumlu Prof. Dr. Neslihan Boyan da kalite denetim ve izleme konularında akademisyenlere bilgi aktardı.

Toplantı soru-cevap kısmıyla son buldu.