Kampus

...

Kurtuluşunun 100. Yılında Adana'da Olanları Anmak ve Hatırlamak

Kurtuluşunun 100. Yılında Adana'da Olanları Anmak ve Hatırlamak

Adana Valiliği himayesinde, Çukurova Üniversitesi ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinesinde Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında “Kurtuluşunun 100. Yılında Adana'da Olanları Anmak ve Hatırlamak”  konulu konferans düzenlendi.

 

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ve çok sayıda davetli katıldı. Millî mücadele dönemindeki şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirmesinin ardından, Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Başak Başel’in Adana Sanayi tarihini anlatan elektronik kitap tanıtımı ile devam etti.

 

"Kurtuluşunun 100. Yılında Adana'da Olanları Anmak ve Hatırlamak" isimli konferansta Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Prof. Dr. Necdet Hayta ve Doç. Dr. Olcay Özkaya, Adana'yı kurtuluşa götüren süreci tüm detaylarıyla değerlendirildi. 

 

Prof. Dr. Ünlükaplan Konuşmacılara Plaket Takdim Etti

“Kurtuluşunun 100. Yılında Adana’da Olanları Anmak ve Hatırlamak” konferansı, tüm panelistlerin konuşmalarını tamamlamasının ardından Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın panelistlere teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.