Kültür Sanat

Genç İletişimciler Ödül Törenine Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Damga Vurdu

2020 yılından itibaren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortak girişimiyle düzenlenmeye devam eden Genç İletişimciler Yarışması’nın ödül töreni, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi öğrencileri, 31’inci kez düzenlenen yarışmaya Yazılı, Görsel, İşitsel ve İnternet Yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katıldı. Seçici Kurul 17 üniversiteden 53 öğrencinin toplam 45 projesini ödüle değer buldu. Ödül törenine Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri damga vurdu.

Ödül Töreninde;

Haber-Haber Araştırma Dalında Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri öğrencisi Selman Özdemir, Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yasemin Ünlü’nün yaptığı, Anlatı Dergisi için gerçekleştirdiği “Otizmli Çocuğu Olan Ebeveynler Mucize Doktor Hakkında Ne Düşünüyor?” çalışması ile 3.’lük ödülüne,

Röportaj dalında, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri öğrencilerinden Cemalettin Küçükyel Anlatı Dergisi için yapılan “ Çukurova Bölgesinde Sinema ve Seyir: Adana Merkezinden Toroslara Uzanan Yolculuk” röportajı ile 3.’lük ödülüne,

Mizanpaj dalında, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri öğrencisi Çiğdem Akdoğan, Danışmanlığını Doç. Dr. Onur Dursun’un yaptığı, Okuyorum Gazetesi için hazırladığı sayfa tasarımı ile 3.’lük ödülüne

Spor Dalında, İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri öğrencisi Ayça Erterek, Anlatı Dergisi için hazırladığı “Filiz Hoca ve Son Nokta Sporcuları” başlıklı röportajı ile 2.lik ödülüne, Selman Özdemir yine Anlatı Dergisi için hazırladığı “Yurtta Heyecanlı Bir Maç Hikayesi” çalışması ile 3.lük ödülüne layık görüldü.

Yarışma kategorilerinde birincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Ödül Heykelciği ile 1.000 TL para ödülünün yanı sıra 500 TL değerinde hediye çeki; ikincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Ödül Heykelciği ile 300 TL değerinde para ödülü ve 150 TL hediye çeki; üçüncülük derecesine sahip öğrenciler de Ödül Heykelciği ile 200 TL para ödülü ve 100 TL hediye çekinin sahibi oldular.

“İnziva”nın Büyük Başarısı

Öte yandan 6-14 Mart tarihleri arasında, çevrimiçi olarak gerçekleşen İFSAK Kısa Film Festivali’nde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Mert Eşberk’in yazıp yönettiği “İnziva” isimli film, 95 rakip belgesel film arasından 2.’lik ödülünü göğüsleyerek büyük bir başarıya imza attı.

“İNZİVA” Belgesel filmine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.kisafilm.ifsak.org.tr/portfolio-item/inziva/