Kampus

...

Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri Arasında Bir İlk Çukurova Üniversitesinde…

Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri Arasında Bir İlk Çukurova Üniversitesinde…

Balcalı Hastanesi'nde "Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı" Açıldı

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Polikinliği'nde asistan üroloji doktorları için ‘Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı’ açıldı. Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında bir İLK olma özelliğini taşıyan eğitim laboratuvarının açılışını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptı. Prof. Dr. Tuncel, asistan doktorların en iyi şeklide yetişip ve en iyi eğitimi alabilmeleri için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Hastaların çabuk iyileşmesi, ağrı ve kanamaların az olması açısından dünyada yaygın olarak kullanılan minimal invaziv laparoskopik cerrahi konusunda asistan doktorların eğitim alması ve el becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında ilk kez ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Polikinliği’nde 'Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı' kuruldu.

 

Avrupa Üroloji Birliği’nin temel standartlarına göre hazırlanan ve içerisinde 4 istasyonun bulunduğu laboratuvarın açılışı yapıldı. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar H. Serdar Özbarlas, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Prof. Dr. Volkan İzol, akademisyenler, asistan doktorlar ve idari personel katıldı.

 

Prof. Dr. Arıdoğan: “Böyle Bir Eğitim Laboratuvarı Devlet Üniversitesinde İlk Kez Kuruldu”

Açılışta konuşan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, "Öncelikle kendi bölümümüz, daha sonra hastanemizdeki asistanlar ve tüm Türkiye'den araştırma görevlisi arkadaşlara bir eğitim programı planladık. Burada amaç tüm Türkiye'de yetişen üroloji uzmanlarının laporaskopi eğitimini yapabilecek durumda olması. Böyle bir eğitim laboratuvarı devlet üniversitesinde ilk kez kuruldu" dedi.

 

Prof. Dr. Gündüz: “Asistanların Eğitimi Açısından Çok Yararlı Olacak”

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ise, “Bu büyük kurumdaki sağlık hizmetinin yanı sıra eğitimin de genişleyerek devam etmesi son derece önemli. Bizlerde çok gurur duyuyoruz. Asistanların eğitimi açısından çok yararlı olacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Sağlık Biliminin Gelişimine Katkıda Bulunmaya Devam Edeceğiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de asistan doktorlara bu imkânı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, onlara en iyi eğitimi vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, güncel bilgi ve teknolojilerle, uluslararası standartlarda eğitim/öğretim, araştırma/geliştirme ve verdikleri sağlık hizmetleriyle sağlık biliminin gelişimine katkıda bulunmaya devam devam edeceklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel açılış kurdelesini keserken, Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Volkan İzol tarafından, laboratuvar ve kullanılacak tıbbi aletler hakkında bilgi verildi.