Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 44. Dönem Mezunları İçin Online Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 44. Dönem Mezunları İçin Online Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yılki mezuniyet törenini online olarak gerçekleştirdi. Sadece temsili olarak Tıp Fakültesini 1. 2. ve 3. Olarak bitiren öğrencilerin katıldığı törende toplam 248 öğrenci online ortamda mezuniyet mutluluğu yaşadı. İlk defa yapılan online tören öğrenciler ve aileleri tarafından ilgiyle karşılandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanan tören yaklaşık 3000 kişi tarafından takip edildi.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ve akademisyenler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde katıldı.

Tıp Fakültesi’nde de sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirilen törende ilk olarak öğrenciler adına fakülteyi 1.’likle bitiren Özge Altunok konuşma yaptı. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ise içinde bulunduğumuz pandemi döneminin hekimlik mesleğinin ne kadar kutsal ve zor bir meslek olduğunu bir kez daha hatırlattığını söyledi.

 

Prof. Dr. Özbarlas; “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ulusal Bazda İki Kere Akredite Olmuş Bir Fakülte.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ulusal bazda iki kere akredite olmuş bir fakülte olduğuna ve mezun olan hekimlerin son derece iyi eğitim almış ve donanımlı bireyler olduklarını ifade ederek, bu çerçevede mezun olan genç meslektaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “Tıp Ordusuna 248 Yeni Mezun”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Çukurova Üniversitesi olarak bilimin ışığında vatanına ve milletine bağlı hekimleri mezun etmenin bir kez daha gurunu yaşadıklarını, bu mezuniyetin zor bir sürece denk geldiğini belirtti. Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmanın her zaman çok önemli bir ayrıcalık olduğuna dikkati çekerek, bunun başlıca nedeninin ise alınan nitelikli eğitim olduğuna dikkat çekti.

 

Dereceye Giren Üç Öğrenci Havaya Temsili Kep Attı

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Kocabaş tarafından, mezun olan 248 öğrenciye online ortamda yemin töreni yaptırıldı. Yemin töreni sonrası dereceye giren öğrenciler adına fakülte 1.’si Özge Altunok, 2. Ali Nural ve 3. Gamze Sultan Güler yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören, akademisyenlerin dereceye giren öğrencilere çeşitli plaket ve hediyelerini vermesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.