Kampus

...

Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak Oldu

Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak Oldu

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Çukurova Teknokent) Genel Kurul Toplantısı, (Covid-19) korona virüs nedeni ile maske ve mesafeli bir oturum ile gerçekleşti. Çukurova Teknokent’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak oldu.

 

Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Çukurova Teknokent Kuluçka Merkezi Toplantı Salonu’nda Çukurova Teknokent Yönetici A.Ş.’nin ortaklarının katılımıyla saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, yönetim kurulu üyeleri ve diğer şirket ortaklarının temsilcilerinin katıldığı toplantı Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın’ın “Geçmişten Bugüne Teknokent” konulu sunumu ile başladı. Sunumda, Çukurova Teknokent’in fiziki yapılaşmasının tamamlanma aşamasına getirildiğini belirtti.

2019 yılı faaliyet raporu, denetçi raporu, bilanço ve kar-zarar cetvelinin okunması ve yönetim kurulu ile denetçinin ibrasının ardından Çukurova Teknokent yeni Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Dokuz kişiden oluşan Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu için Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay ile oda ve şirket ortaklarının temsilcileri isim önerdiler. Yapılan oylama sonucunda Rektör Prof. Dr. Kibar’ın teklifiyle ÇÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Prof. Dr. Çolak Başkanlığındaki yeni yönetim, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İ. Hakkı Çağatay, Prof. Dr. Ali Kokangül, Doç. Dr. Deniz Zeren, Doç. Dr. Mehmet Uğraş Cuma, Doç. Dr. Mustafa Güneş, Fırat Karalı ve Nedim Büyüknacar’dan oluştu.

 

Çukurova Teknokent’te Bayrak Değişimi…

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, 2012 yılından itibaren Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Kadir Aydın’a Teknokent’in gelişim sürecinde fedakârca yapmış olduğu önemli hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Kibar, “Adana ve çevre illerdeki akademisyenlere, sanayicilere, yatırımcılara ve girişimcilere hizmet sunan Çukurova Teknokent’te bir bayrak değişimi gerçekleştirmekteyiz. Bugüne kadar önemli hizmetler yapan, ciddi fiziki yatırımların yapılmasını ve gerek ulusal gerekse uluslararası birçok önemli projenin gerçekleştirilmesini sağlayan Prof. Dr. Kadir Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Göreve başlayacak olan Prof. Dr. Selçuk Çolak’a ise yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Odalar, Borsalar, KOSGEB, ÇKA, Belediyeler ve diğer kamu ve kurumları ile çok sayıda ortak faaliyetler yürüten Prof. Dr. Çolak ise, Çukurova Teknokent’in sıralamalarda üst seviyelere gelmesi için büyük çaba göstereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından, bugüne kadar Çukurova Teknokent’e verdiği hizmetler için Prof. Dr. Kadir Aydın’a teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantı birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.