Bilim

...

Türkiye 2050 Hesaplayıcısı: İklim Politikası Diyaloğunun Desteklenmesi Çalıştayı Tamamlandı

Türkiye 2050 Hesaplayıcısı: İklim Politikası Diyaloğunun Desteklenmesi Çalıştayı Tamamlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Efe Büken, Belçika'da düzenlenen “Türkiye 2050 Hesaplayıcısı: İklim Politikası Diyaloğunun Desteklenmesi” çalıştayına katıldı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Güneydoğu Avrupa İklim Değişikliği Ağı (SEE Change Network) ve Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN-Europe) ortaklığında düzenlenen; Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında uluslararası işbirliği ve bilgi/deneyim artırımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, enerji-çevre-ekonomi alanlarında faaliyet gösteren Türkiye’den akademisyenler, proje ortakları ve sivil toplum kuruluşları ile AB ülkelerinden paydaş grupların da yer aldığı “Türkiye 2050 Hesaplayıcısı: İklim Politikası Diyaloğunun Desteklenmesi” Projesinin Çalıştayı, Çukurova Üniversitesini temsilen Arş. Gör. Efe Büken’in de katıldığı oturumla tamamlandı.

“Ülkemizin İklim Değişikliği Karşısındaki Duruşu ve İklim Değişikliği Eylem Stratejileri Görüşüldü.”

Arş. Gör. Büken, Avrupa Komisyonu Temsilcileri ve Türkiye Forumu Üyeleri ile ülkemizin iklim değişikliği karşısındaki duruşunu ve iklim değişikliği eylem stratejilerini görüşme fırsatı bulduğunu ifade ederek, diğer oturumlarda çeşitli Avrupa merkezli sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantılarda ise iklim değişikliği ile mücadelede uygulamaya konulan ve başarılı olan çalışmaların sunulduğunu ifade etti.