Kampus

...

Hayırsever İşadamı Abdi Sütcü, Ölüm Yıldönümünde Çukurova Üniversitesi’nde Adını Taşıyan Okulda Anıldı

Hayırsever İşadamı Abdi Sütcü, Ölüm Yıldönümünde Çukurova Üniversitesi’nde Adını Taşıyan Okulda Anıldı

Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda adı yaşatılan merhum Abdi Sütcü, ölümünün 27’nci yılında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Üniversite Yönetimi, öğrenciler ve ailesinin katıldığı bir etkinlikle anıldı.

 

Hayırsever İşadamı Abdi Sütcü’nün ölümünün 27. Yıldönümünde Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen anma töreni, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 1992 yılında 51 yaşında vefat eden Abdi Sütcü’nün hayatından kesitler sunuldu.

 

Sütcü: “Ne Yaparsanız Devlete Yapın, Hayır Yapın.”

Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü açılış konuşmasında, merhum babasının adının bu güzide kurumdan yaşatılıyor olmasından duydukları gururu dile getirerek, “Başta Adana Valimize, Rektörümüze ve hocalarımıza, böyle bir eserin katkılarımızla oluşmasında bize gösterdikleri kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Bekir Sütcü konuşmasında, ailenin en büyük evladı olarak ticareti babası Abdi Sütcü’nün yanında öğrendiğini anlatarak, “Rahmetli babam ne yaparsanız devlete yapın, hayır yapın derdi. Bu nedenle benim ve kardeşlerimin en büyük özlemi merhum babamızın adını yaşatmaktı. Babamız, bugün 1.500 kişilik Abdioğulları ailesinin temelini atmıştır. Kısa ömrüne sığdırdığı başarılı çalışmaları ve ondan öğrendiklerimiz bizim geleceğimize ışık tutmuştur” dedi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Bu Önemli Eser Üniversitemizde Diğer Bağışlara da Örnek Teşkil Etti.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise okulun teknik konularıyla ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Kibar, “Yüksekokulumuzun proje aşamasından bugüne kadar desteklerini esirgemeyen, her zaman bizlerin yanında olan Sütcü ailesine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, merhum Abdi Sütcü’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Memnuniyetle belirtmeliyim ki bu önemli eser, üniversitemizde diğer bağışlara da örnek teşkil etmiştir. Umut ediyorum ki, bundan sonra üniversitemize bağış yoluyla kazandıracağımız böylesi eserler daha da artacaktır” dedi.

 

Vali Demirtaş: “Bu Okulda Yetişen Gençlerimiz Ülkemizin Kalkınmasına, Büyümesine Katkı Sunacak.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ADA törendeki konuşmasında, bir Müslüman için en büyük gurur vesilesinin ölümünden sonra da adının yad edileceği eserler bırakmak olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, “Abdi Sütcü beyefendi, Kayseri’den Adana’ya gelmiş, hem çalışmış hem hayır işleri yapmış. Vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetiştirmiş. Bugün onun evlatları bu güzide eğitim kurumunda onun adını yaşatıyorlar. Bu okulda yetişen gençlerimiz de yarın ülkemizin kalkınmasına, büyümesine katkı sunacaklar. Bu vesile ile Abdi amcamıza Allah’tan rahmet diliyor, çocuklarını bu değerli eserden dolayı kutluyor ve onların da vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetiştirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

“Hızlı Mor Balık”

Konuşmaların ardından tören, Psikoterapist/Yazar Dr. Obengül Ejder, “Hızlı Balık” konulu sunumu ile sona erdi. Dr. Ejder, Hızlı Mor Balık isimli seminerle öğrencilere iş hayatında girişimcilik ve fark yaratma hikâyesini anlattı.

 

Abdi Sütcü Anma Etkinliği, konuklara ve tüm öğrencilere öğle yemeği ikramıyla sona erdi.