Kültür Sanat

...

Çukurova Üniversitesi II. Uluslararası "Rhapsody" Adana Piyano Festivali ve Yarışması Mart Ayında Yapılacak

Çukurova Üniversitesi II. Uluslararası "Rhapsody" Adana Piyano Festivali ve Yarışması Mart Ayında Yapılacak

Çukurova Üniversitesi II. Uluslararası "Rhapsody" Adana Piyano Festivali ve Yarışması 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarışma başvuruları 16 Aralık 2019’da başlayıp 1 Şubat 2020’de sona erecek…

 

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı organizasyonunda gerçekleşen II. Uluslararası "Rhapsody" Adana Piyano Festivali ve Yarışmasının organizasyon komite başkanlığını ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ülviyye Güler üstleniyor.

 

Uluslararası "Rhapsody" Piyano Festivali ve Yarışmasının jüri üyeleri Bulgaristan Sofya Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Ludmil Angelov, İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Prof. Eser Bilgeman Şakır, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Yuriy Sayutkin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Gökhan Aybulus, Almanya’da Eğitmen Dr. İrina Mints ve Ünlü Piyano Sanatçısı Cem Babacan’dan oluşuyor.

Festival komisyonunda da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Z. Duygu Esen, Öğr. Gör. Madina Zhulmurzina, Öğr. Gör.Tsvetlina Tunteva, Öğr. Gör. Oya Şen ve Öğr. Gör. Toyer Yaldız yer alıyor.

 

Grand Prix Sahibi 2020-2021 Sezonunda Mersin DOB Solist Olarak Sahne Alacak.

Yarışmanın Grand Prix ödülü sahibi Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının 2019-2020 konser sezonunda solist olarak sahne alacak.

 

Doç. Dr. Gülar: “Başvurular 1 Şubat 2020’de Sona Erecek.”

Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ulviyye Güler yaptığı açıklamada,  16 Aralık 2019’da başlayacak olan başvuruların 1 Şubat 2020’de sona ereceğini duyurdu. Doç. Dr. Güler,  Çukurova Üniversitesi II. Uluslararası "Rhapsody" Adana Piyano Festivali ve Yarışması’yla ilgili bilgilerin http://rhapsody.cu.edu.tr adresinden alınabileceği söyledi. Doç. Dr. Güler ayrıca 16 Mart’ta Cem Babacan, 17 Mart’ta da Doç. Dr. Gökhan Aybulus’un masterclass yapacağını ve katılımın sınırlı sayıda gerçekleşeceğini duyurdu.