Kampus

...

24 Kasım Öğretmenler Günü Çukurova Üniversitesinde Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Çukurova Üniversitesinde Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bir dizi törenle kutlandı. Eğitim Fakültesi’nin organize ettiği “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamasında Prof. Dr. Sedat Sever “İnsan Neden Oku?” konulu bir de konferans verdi.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen kutlama programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Doğanay: “Bilgiyi Beceriye, İnovasyona Dönüştürebilmek Önemli.”

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde açılış konuşmasını ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay yaptı. Prof. Dr. Doğanay Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olarak atandığı 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının gününü kutladı. Bilim ve teknolojinin etkisiyle zamanın hızla akıp gittiğini vurgulayan Prof. Dr. Doğanay, tarım toplumundan sanayi toplumuna, oradan da bilgi toplumuna geçildiğini söyledi. “Bilgi toplumunu henüz anlayamamışken birde baktık Japonlar ‘akıl toplumu 5’ diye bir toplum geliştirmeye başladı. Almanların öncülüğünde ‘Endüstri 4 dönemi’ başladı. Bunlar yeni insanlar, yeni özellikteki insanlar gerektiriyor. Dolayısıyla eğitime de çok büyük iş düşüyor.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Tükel: “Öğretmenlik Dünyanın En Kutsal Mesleği”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak dünyanın en kutsal mesleğinin öğretmenlik olduğunu söyledi.  Okuma alışkanlığını çocuklara verebilmenin önemine işaret eden Prof. Dr. Tükel şunları kaydetti:

“Bizim çocukluğumuz arkadaşlarımızla kitapları paylaşmak için peşine düştüğümüz zamanlardı. Şimdi her şeye ulaşmak teknoloji ile kolay ama çok hızlı ulaşmak istiyor gençler. Elektronikler hayatımıza girdi. Eğitimin bir bakıma teknolojiyle ilerlemesi, eğitim kuramlarının prensiplerinin, ilkelerinin, yöntemlerinin paralel gidişinin sağlanmasında eğitimcilere çok özel görevler düşüyor. Öğretmen sadece sınıfına girip çıkan kişi değildir; kendisine teslim edilen çocukların her yönüyle ilgilenmesi gereken kişidir.”

 

Prof. Dr. Sever: “Temel Amacımız Okuryazar Yetiştirmek Değil, Okur Yetiştirmek Olmalıdır.”

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mini bir dinleti sunarken Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever “İnsan Neden Oku?”  konulu sunumunu yaptı. Prof. Dr. Sever şiirle başladığı sunumunda eğitimin, öğretmenliğin ve okumanın önemine değindi. Eğitim sisteminin en temel öğesinin öğretmenler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sever, “Bir okul ancak içindeki öğretmenler kadar iyidir; bir toplum içindeki nitelikli öğretmenler kadar niteliklidir.” dedi.

Okumanın önemine değinen Prof. Dr. Sever, “Bir toplumun öğretmeni okumaz yazmaz ise o toplumun diğer bireylerin okuryazar olması olanaksızdır. Temel amacımız okuryazar yetiştirmek değil. Okur yetiştirmek olmalıdır.” şeklinde konuştu.