Kültür Sanat

...

Özgür Sinematek Açıldı

Özgür Sinematek Açıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesine Özgürcan Kirik’in anısına ailesinin bağışıyla Özgür Sinematek kurularak törenle açıldı. 

 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Özgürcan Kirik’ın 12 Aralık 2017’de trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi sonucu Kirik ailesi, oğullarının enerjisini ve hayallerini yaşatmak için acılarını projeye dönüştürerek Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesine bağışta bulundu.  Bu bağış kapsamında, iletişim Fakültesi binasında bir cep sineması ve bir sinema kitaplığı bulunduran Özgür Sinematek kurularak öğrencilere verimli bir çalışma alanı oluşturuldu.

 

Trafik Kazasında Vefat Eden Evlatlarının Anısına Cep Sinema ve Sinema Kitaplığı Yaptırdılar

Açılış töreni Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu, Özgürcan Kirik’in annesi Güzin Kirik, babası Adnan Kirik, Kirik ailesinin yakınları, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Tören, Özgürcan Kirik’in ağabeyi Mümtaz Kirik’in konuşmasıyla başladı. Kirik konuşmasında, “Hayatta bazen çok sevdiğimiz insanları kaybederiz ve kaybettikten sonra yas tutarız. Bazen yas tutmanın ötesine geçmemiz ve sevdiğimiz insanların neşesini yaşatabilmemiz gerekiyor. İnsan hayatta hep bir ötekiyle var olur. Ağaç dalıyla gürler mesela. Biz iki sene önce ağacımızın en gür dalını, en yeşermiş yanını kaybettik. Bu şoku atlattıktan sonra Özgür’ün neşesini burada yaşatabileceğimize karar verdik. Umarım Özgür’ün kahkahaları sizlerin dudaklarında yankılanır. Umarım onun hayalleri sizlerin hayallerinde var olur. Başta rektörümüz, dekanlarımız ve hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.“  dedi.

 

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Burası Özgür’ün Sürekli Hatırlanacağı Bir Anı Olacak”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu Üniversite adına Kirik ailesine teşekkür plaketi takdim ederek, “Ben Kirik ailesine böylesine anlamlı bir bağış yaptıkları için üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. Burası Özgür’ün sürekli hatırlanacağı bir anı olacak. Buranın öğrencilerimiz tarafından çok iyi kullanılacağından eminim.”  şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Ergeç: “Kirik Ailesi Acıyı İyiliğe ve Paylaşıma Dönüştürdü”

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç ise, “Böyle bir acıyı dönüştürmek kolay değil, siz acıyı iyiliğe ve paylaşıma dönüştürdünüz. İçiniz rahat olsun, bu kapı her zaman açık olacak. Öğrencilerimiz üretmeye, Özgür ve onun gibi birçok genci yaşatmaya devam edecek.“ dedi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Çam: “Bu Kitaplık İçin Bir Bağış Kampanyası Başlattık Destek Bekliyoruz”

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Çam da, “Öncelikle Kirik ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu projeyi bu boyuta taşıyan dekanımız Prof. Dr. Ergeç ve fakülte yönetim kurulumuzun üyelerine çok teşekkür ederim. Hepimiz zamanımızdan çalarak burada bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu sebeple başta Dr. Öğr. Üy. Özgür İlke Şanlıer Yüksel hocama ve fakültemiz öğrencilerinden Damla Karyağ ve Necati Öz’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca buranın kitaplığı için bir bağış kampanyası başlattık. Bu bağlamda hepinizin kitap, DVD ve bunun gibi bağışlarınızı bekliyoruz. Burası sizlerle beraber var olmaya devam edecek.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Özgür Sinematek kapıları davetlilere açıldı. Özgür Sinematek internet üzerinden sinematek.net adresinden de takip edilebilecek.