Kampus

...

İlahiyat Fakültesi 2019 Yılı Mezunlarını Uğurladı

İlahiyat Fakültesi 2019 Yılı Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.

 

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş, İl Müftüsü Hasan Çınar, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören mezun öğrencilerden İbrahim Hakkı Polat’ın Kuran-i Kerim Tilaveti ile devam etti.

 

Prof. Dr. Ateş: “Kendinizi Geliştirmeye Devam Edin.”

Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş öğrencilere hayat boyu başarılar dileyerek, “Kendinizi geliştirmeye devam edin. Daima olumlu gelişmelere açık, düşünen insanlar olunuz. Okuyup çok araştırın. Güçlü birer bilim adamı olmayı idealleriniz arasına alınız.” öğütlerinde bulundu.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “139 İlahiyat Öğrencisi Mezun Oldu.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, kuruluşundan itibaren çok hızlı bir gelişme gösteren İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri,  Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları bölümleri olmak üzere yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılan akademik üç bölüm bulunduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, İlahiyat, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü olmak üzere Lisans düzeyinde eğitim veren iki programında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerin desteği ile Çukurova Üniversitesi denetimindeki 57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının bitirildiğini söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, cami inşaatının tamamlanabilmesi çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular

Fakülte birincisi Hüseyin Balık selamlama konuşması yaparak yaş kütüğüne adını çaktı. Fakülte birincisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’dan plaket ve diplomasını alırken ikinci Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş’ten, 3. ise İl Müftüsü Hasan Çınar’dan diploma ve plaketini aldı. Ayrıca dereceye giren öğrencilere il müftülüğü tarafından hediyede takdim edildi. Dereceye giren öğrencilerin ardından sahneye çağrılan ilahiyat öğrencileri akademisyenlerden diplomalarını alırken keplerini fırlatan öğrenciler mezun oldu.